Los Mutua Madrid Open: V pavouku je devět českých zástupců, hrají i sestry Fruhvirtovy

- Marek Bartošík

Do hlavní soutěže prestižního antukového turnaje v Madridu zasáhne minimálně devět českých zástupců. Mezi nasazenými, kteří mají v prvním kole volný los, jsou Jiří Lehečka, Markéta Vondroušová, Linda Nosková a Barbora Krejčíková. Do hlavní fáze naskočí také Tomáš Macháč, Jakub Menšík, Kateřina Siniaková a Brenda a Linda Fruhvirtovy.

Původně se měly tisícovky na madridské antuce zúčastnit i Karolína Plíšková a Marie Bouzková, obě se ale nakonec odhlásily kvůli zranění. České startovní pole na Mutua Madrid Open je přesto početně silné.

Světová sedmička Markéta Vondroušová vstoupí do turnaje kategorie WTA 1000 ve druhé rundě, kde ji čeká vítězka zápasu mezi Číňankou Šuaj Čang (671.) a Američankou Shelby Rogersovou (352.). Nasazená devětadvacítka Linda Nosková (31.) změří síly buď s Ruskou Mirrou Andrejevovou (43.), nebo Američankou Taylor Townsendovou (58.). Vondroušová a Nosková na sebe můžou narazit ve třetím kole.

Mezi nasazenými figuruje i světová sedmadvacítka Barbora Krejčíková, jež začne buď proti Polce Magdaleně Frechové (51.), nebo dosud neznámé kvalifikantce. Kateřina Siniaková (40.), která měla původně hrát proti Marii Bouzkové, se v úvodním kole nakonec střetne s Argentinkou Nadiou Podoroskou (66.).

V akci budou i obě sestry Fruhvirtovy, které získaly divokou kartu. Osmnáctiletá Linda (146.) zkusí vyzrát na Rumunku Irinu Beguovou (128.), sedmnáctiletá Brenda narazí na Nizozemku Arantxu Rusovou (47.).

Z českých tenistů je jediný nasazený na madridském Masters Jiří Lehečka (31.), jenž si ve druhém kole zahraje proti jednomu z kvalifikantů. Tomáš Macháč (50.) změří na úvod síly s Finem Emilem Ruusuvuorim (71.), teenager Jakub Menšík (74.) vyfasoval za soupeře Němce Yannicka Hanfmanna (58.).

Pokud by Menšík uspěl, vyzve v dalším kole světovou desítku Grigora Dimitrova z Bulharska. Macháče čeká v případě postupu talentovaný Američan Ben Shelton (15.).

Kompletní los Mutua Madrid Open: MUŽI, ŽENY