Madrid přišel také o ženskou světovou pětku. Zranila jsem se, uvedla stroze

- Jan Vojkůvka

Americká tenistka Jessica Pegulaová se po turnaji ve Stuttgartu odhlásila také z tisícovky v Madridu. Zatímco absenci na německé halové akci vysvětlila tím, že nechtěla pospíchat do Evropy po absolvování kvalifikace BJK Cupu, ve Španělsku nebude hrát kvůli zranění. K odhlášení Pegulaové došlo pouhý den po informaci, že v Madridu nebude startovat první hráč světa Novak Djokovič.

„Není to zrovna skvělá aktualizace, ale tento týden jsem se před turnajem v Madridu zranila a bohužel nejsem připravena hrát. Jsem vděčná za nějaký čas doma a doufám, že se co nejdříve vrátím,“ oznámila světová pětka na svém Instagramu bez bližších podrobností.

Pegulaová otevřela antukovou část sezony na domácí akci v Charlestonu, kde na začátku dubna prošla do semifinále. V něm padla v dramatické třísetové bitvě s Darjou Kasatkinovou. Následně pomohla jedna z nejlepších tenistek současnosti Spojeným státům k postupu do základní skupiny BJK Cupu, když proti Belgii vybojovala dvě vítězství.

Po akci v Orlandu se rozhodla vynechat turnaj WTA 500 ve Stuttgartu a uvedla, že by se jí příliš nevyplatilo, kdyby do Evropy pospíchala a její vystoupení v Německu by bylo spěšným přesunem ovlivněné.

Její plány na návrat v Madridu však ztroskotaly, přičemž není známo, o jak vážné zranění se jedná.

Na tisícovku do Madridu se nevypraví ani Simona Halepová, která obdržela do hlavní soutěže divokou kartu. Dle oficiálních informací nadále není po zranění připravená vrátit se na kurty k soutěžním zápasům.