Překvapivé rozhodnutí! Djokovič vynechá španělské Masters

- Jan Vojkůvka

Světová jednička Novak Djokovič nebude hrát na nadcházejícím turnaji ATP Masters v Madridu! Srbská hvězda se z turnaje odhlásila v sobotu odpoledne. Pravděpodobným důvodem je šetření sil a snaha se připravit na další velké turnaje sezony.

Zatímco v uplynulých letech byl schopný dominovat, letos na první pořádný úspěch stále čeká. Djokovič, který v této sezoně dokráčel do semifinále Australian Open, semifinále Masters v Monte Carlu a v Indian Wells skončil už ve třetím kole, není se svými výkony v roce 2024 ani zdaleka spokojený.

Učinil tak stejné rozhodnutí, které předvedl už před měsícem ve Spojených státech, kdy po neúspěchu v Indian Wells vynechal následné Masters v Miami. Tentokrát po turnaji ATP 1000 v Monte Carlu pro změnu vynechá tisícovku v Madridu, kde přitom nestartoval už loni.

Čtyřiadvacetinásobný grandslamový šampion neuvedl žádný důvod svého odhlášení z Madridu. Pravděpodobně se chce soustředit na přípravu na Roland Garros a šetřit své tělo, protože se zdálo, že během posledního turnaje v Monte Carlu na tom není s kondicí úplně nejlépe.

Djokovičovi nyní v programu před Roland Garros zůstává už jen Masters v Římě, které startuje 8. května. Vzhledem k tomu, jak nevyzpytatelně Srb přistupuje ke svému kalendáři, je však jeho účast v Itálii nejistá.