Laver Cup: Výběr zbytku světa má první tři členy. Kdo se vydá do Berlína?

- Marek Bartošík

Sedmý ročník týmového Laver Cupu, který se uskuteční v termínu 20.–22. září v Berlíně, už zná jména šesti účastníků. Ke třem nominovaným Evropanům, tedy Carlosovi Alcarazovi, Daniilovi Medveděvovi a Alexanderovi Zverevovi, nyní přibyli první tři členové výběru zbytku světa.

Alex de Minaur, Taylor Fritz a Tommy Paul jsou prvními posilami pro kapitána Johna McEnroea před nadcházejícím Laver Cupem 2024 v berlínské Uber Areně. Americká legenda nominovala tři hráče, kteří se nacházejí mezi 11. a 16. místem v žebříčku ATP (v Top 10 jsou aktuálně pouze Evropané).

Nejlépe je na tom jedenáctý Alex de Minaur z Austrálie, jenž se zatím představil v této soutěži pouze předloni. Větší zkušenosti z Laver Cupu má Američan Taylor Fritz (13.), který se zúčastnil ročníků 2019, 2022 a 2023. Byl tak u obou triumfů týmu pod vedením Johna McEnroea v posledních dvou letech.

Třetím do neevropské party je další Američan Tommy Paul (16.), jenž si kamarádskou atmosféru v týmu pod vedením Johna McEnroea vyzkoušel předloni v Londýně jako náhradník. Loni ve Vancouveru už byl standardním členem.

Laver Cup vznikl v roce 2017, první ročník se uskutečnil v Praze. První čtyři edice ovládli Evropané, v posledních dvou letech ale uspěli tenisté ze zbytku světa. Loni museli Evropané v čele s kapitánem Björnem Borgem dokonce skousnout drtivou porážku 2:13.