Masters v Miami: Lehečka je mezi nasazenými, Macháč může vyzvat světovou šestku

- Marek Bartošík

V singlovém pavouku Masters v Miami (18.–31. března) figurují dva čeští tenisté. Jiří Lehečka je nasazenou šestadvacítkou, a tak má na úvod volný los. Tomáš Macháč bude plnit roli favorita a může si zajistit souboj s hvězdným Andrejem Rubljovem. Obhájcem trofeje je jiný Rus Daniil Medveděv.

Jiří Lehečka (27.) se pokusí v Miami navázat na vydařenou jízdu z Indian Wells, kde ho zastavil až ve čtvrtfinále italský favorit Jannik Sinner. Dvaadvacetiletý Čech vstoupí do turnaje ve druhém kole, kde ho čeká buď Australan Alexei Popyrin (45.), nebo Argentinec Facundo Díaz Acosta (55.).

Jestliže by Lehečka úvodní utkání zvládl, velmi pravděpodobně by narazil ve třetím kole na šestého nasazeného Dána Holgera Runeho (7.). Loni postoupil český mladík na Floridě právě mezi dvaatřicet nejlepších.

Druhým českým zástupcem v hlavní soutěži Miami Open je Tomáš Macháč (60.). Tenista z Berouna, který je na svém žebříčkovém maximu, změří v prvním kole síly s šestnáctiletým Američanem Darwinem Blanchem (1034.). Osmý junior žebříčku startuje na floridské akci díky volné kartě.

Třiadvacetiletý Macháč bude proti mladičkému Blanchovi velkým favoritem. Naopak v potenciálním druhém kole by český debutant v hlavní soutěži turnaje zkusil překvapit člena elitní desítky žebříčku Andreje Rubljova (6.). Pikantní je, že Rubljov už v letošní sezoně prohrál se dvěma českými tenisty: s Lehečkou v Indian Wells a s teenagerem Jakubem Menšíkem v Dauhá.

Los prvního kola proti sobě svedl bývalou světovou jedničku Andyho Murrayho (62.) a wimbledonského finalistu z roku 2021 Mattea Berrettiniho (142.). Nasazenou jedničkou je předloňský šampion Carlos Alcaraz (2.), vládce žebříčku Novak Djokovič na turnaji nestartuje.

Kompletní los mužské dvouhry na Miami Open 2024 naleznete zde.