Los Miami Open: V hlavní soutěži je sedm Češek včetně sester Fruhvirtových

- Marek Bartošík

Hlavní soutěž na turnaji kategorie WTA 1000 v Miami si od 19. března zahraje sedm českých tenistek. Mezi nasazenými účastnicemi, které mají volný los, jsou Linda Nosková a Barbora Krejčíková. Do dění zasáhnou hned od úvodního kola Linda a Brenda Fruhvirtovy, Karolína Plíšková, Marie Bouzková a Kateřina Siniaková. Naopak chybí těhotná obhájkyně trofeje Petra Kvitová a také Karolína Muchová s Markétou Vondroušovou.

Nasazená šestadvacítka Linda Nosková (31.) narazí ve druhém kole buď na Varvaru Gračovovou (83.) z Francie, nebo na zatím neznámou kvalifikantku. V případném třetím kole si může stejně jako na Australian Open a v Indian Wells zahrát proti světové jedničce Ize Šwiatekové.

Barbora Krejčíková (21.) by se měla po zranění vrátit do akce poprvé od únorového podniku v Abú Zabí. Turnajová osmnáctka se utká v Miami s vítězkou duelu mezi Ukrajinkou Lesjou Curenkovou (40.) a Polkou Magdou Linetteovou (55.).

Karolína Plíšková (46.), jež postoupila v Miami v roce 2019 až do finále, vyzve v prvním kole svou chorvatskou kamarádku a zároveň tradiční soupeřku Donnu Vekičovou (34.). Plíšková proti ní ovládla sedm z devíti vzájemných zápasů. Pokud zkušená Češka postoupí, střetne se ve druhé rundě s Jekatěrinou Alexandrovovou (16.) z Ruska.

Marie Bouzková (39.) změří na úvod síly s Číňankou Lin Ču (63.), v případném dalším kole čeká Americká hvězda Jessica Pegulaová (5.). Kateřina Siniaková (42.) začne proti Rumunce Aně Bogdanové (66.) a ve druhé rundě by mohla narazit na světovou sedmičku Čchin-wen Čeng z Číny.

Díky volným kartám naskočí do hlavní soutěže Miami Open také Linda a Brenda Fruhvirtovy. Šestnáctiletá Brenda (105.) vstoupí do turnaje soubojem proti kvalifikantce, ve druhém kole by mohla vyzvat Britku Katie Boulterovou (30.). Osmnáctiletá Linda (138.) zkusí najít recept na Američanku Shelby Rogersovou (325.) a zajistit si tím duel proti Anastasii Pavljučenkovové (22.) z Ruska.

Úvodní kolo přinese velmi atraktivní zápas mezi vracející se bývalou světovou jedničkou Simonou Halepovou (-) a španělskou hvězdou Paulou Badosaovou (80.). Na vítězku číhá ve druhém kole světová dvojka Aryna Sabalenková z Běloruska.

Kompletní los ženské dvouhry na Miami Open 2024 naleznete zde.