Další nečekaná porážka. Nasazená jednička vyhořela v Acapulku hned v úvodním kole

- Filip Lefenda

Nejvýše nasazený účastník pětistovky v Acapulku Alexander Zverev překvapivě nezvládl hned své první mexické vystoupení. V německém derby podlehl šestý hráč žebříčku ATP a turnajový šampion z roku 2021 za dvě a půl hodiny krajanovi Danielu Altmaierovi, s nímž prohrál 3:6, 6:3 a 3:6.

Výsledek prvního setu určil jediný nabídnutý brejkbol. Altmaier se k němu propracoval za stavu 3:2 a možnost využil. I ve druhé sadě rozhodlo o vítězi jedno ztracené podání, a to opět ze šestého gemu. Tehdy se na příjmu radoval Zverev. Za stavu 5:3 pak odvrátil brejkbol soupeře a ukončil dějství skrze shodu.

Klíčové okamžiky závěrečného setu se zrodily hned v jeho úvodu. Zverev nevyužil v dlouhém prvním gemu na returnu dvě šance na brejk, aby vzápětí sám o vlastní podání přišel. Altmaier brejk potvrdil a náskok tří her si udržel až do samotného závěru zápasu. Zverev měl ještě celkem tři příležitosti na návrat, Altmaier ale všechny zlikvidoval.

Pětadvacetiletý Altmaier při svém čtvrtém startu v Acapulku zaznamenal vůbec první výhru v hlavní soutěži. Proti hvězdnému krajanovi získal majitel sedmi challengerových titulů svůj čtvrtý kariérní skalp hráče z elitní desítky žebříčku a vůbec první na tvrdém povrchu.

Pro Zvereva jde naopak o druhou překvapivou porážku v rozmezí pouhých pěti dnů. V sobotu nezvládl bývalý druhý tenista světa semifinálový třísetový maraton v Los Cabos, kde prohrál rovněž z pozice velkého favorita 5:7, 6:4 a 6:7(2) s Australanem Jordanem Thompsonem.

Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC, Acapulco (muži, MEX, 2 377 565 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Alexander Zverev (GER, 6.) – Daniel Altmaier (GER, 57.) 3:6, 6:3, 3:6