VIDEO: Dva fiftýny, tři úspěšné challenge. Murray ukázal v Dubaji jestřábí zrak

- Marek Bartošík

Britský tenista Andy Murray má zkušeností na rozdávání a evidentně to platí i pro odhad dopadu míčku. Bývalý první hráč žebříčku a vítěz tří grandslamových turnajů si na pětistovce v Dubaji poradil na úvod s Kanaďanem Denisem Shapovalovem po setech 4:6, 7:6(5), 6:3 a zaznamenal svou 500. výhru na tvrdém povrchu. Snad nejvíce Murray zaujal tenisovou veřejnost zkraje druhého setu, kdy si vzal během pouhých dvou fiftýnů hned tři úspěšné challenge.

Tři úspěšné pokusy o challenge během dvou fiftýnů. Že se to zdá jako statistický nesmysl? Andy Murray něco podobného skutečně dokázal. V napínavém souboji s Denisem Shapovalovem v Dubaji opravil během několika málo chvil třikrát chybný úsudek rozhodčích.

Šestatřicetiletý Murray si v první hře druhé sady vyžádal jestřábí oko pro své podání ven z dvorce, které rozhodčí ohlásil jako aut. Technologie dala hvězdnému Britovi za pravdu, a tak mohl servírovat znovu, protože Shapovalov zvládl podání zreturnovat.

Při dalším pokusu zamířil Murray do středu dvorce a rozhodčí opět usoudili, že šlo o aut. I v tomto případě ale jestřábí oko pomohlo servírujícímu Britovi, jenž si tak připsal eso.

Hned následující fiftýn dokonal ostudu rozhodčích v Dubaji, respektive potvrdil Murrayho bystrý zrak. Turnajový vítěz z roku 2017 požádal po dlouhém returnu Shapovalova o challenge a i napotřetí slavil úspěch.