Skalp nasazených jedniček a další titul! Nouza s Riklem vyhráli druhý challenger v řadě

- Jan Vojkůvka

Petr Nouza s Patrikem Riklem se rozjeli! Ve španělském Tenerife navázali na úspěšnou cestu turnajem v Nottinghamu a vyhráli druhý challenger v řadě. V sobotním finále porazili nizozemské duo Sandera Arendse a Sema Verbeeka 6:4, 4:6, 11:9.

Česká dvojice Petr Nouza a Patrik Rikl v této sezoně ještě neokusila hořkost porážky. Před dvěma týdny Češi vyhráli challenger v anglickém Nottinghamu, když na cestě za titulem ztratili jen jeden set, a na tento výsledek dokázali navázat ve španělském Tenerife.

Tentokrát Nouza s Riklem ztratili na cestě za další cennou trofejí dvě sady. Tu první v úvodním kole proti Američanům Ryanovi Seggermanovi a Patrikovi Trhacovi, které porazili v supertiebreaku 10:7. sadu pak ztratili také v sobotním finále proti Nizozemcům Arendsovi s Verbeekem.

Souboj s turnajovými jedničkami přinesl pořádné drama a v supertiebreaku měli Nizozemci dokonce jeden mečbol. Za stavu 8:9 ale Nouza s Riklem dokázali zabrat, získali tři míčky v řadě a strhli triumf na svou stranu, díky čemuž vyhráli druhý společný titul.

Pětadvacetiletý Nouza v Tenerife vyhrál svůj osmý titul z okruhu ATP Challenger Tour. Stejně starý Rikl slaví třetí trofej z této kategorie turnajů.