Berrettini zřejmě vynechá i Sunshine Double, italská média hovoří o rozpadu vztahu

- Filip Lefenda

Zdravotní trable tenisty Mattea Berrettiniho neberou konce. Někdejší šestý tenista žebříčku ATP se s nejrůznějšími zraněními potýká už dlouhé tři roky. Letos ještě neodehrál sedmadvacetiletý Ital ani jedno utkání a vše nasvědčuje tomu, že se neobjeví na kurtech ani během březnových zámořských tisícovek v Indian Wells a Miami.

Nejprve břišní svaly, poté bolavá pravá noha, k níž se přidal i kotník. Berrettini odpískal loňskou sezonu už po srpnovém US Open a rozhodl se pro pečlivou přípravu na rok 2024. Jenže ani v tom mu zatím zdraví nepřeje. V prosinci si během tréninku s krajanem Lorenzem Sonegem poranil pravé chodidlo, a postupně se tak odhlašuje z dalších a dalších turnajů.

Podle všeho se vítěz sedmi singlových titulů z elitního okruhu nepředstaví ani na březnových amerických tisícovkách v Indian Wells a Miami. První z nich je v kalifornské poušti na programu od 6. do 17. března a v současnosti 124. hráč světa nefiguruje mezi možnými adepty, kteří by mohli do turnaje naskočit díky chráněnému žebříčku.

Jedinou možností, jak by se ještě mohl Berrettini na podnik BNP Paribas Open dostat, je start skrze udělenou divokou kartu. Vše ale nasvědčuje spíše tomu, že letos „Sunshine Double“ úplně vynechá. Comeback wimbledonského finalisty z roku 2021 je tak stále ve hvězdách.

A aby toho nebylo málo, k idylce má údajně daleko rovněž Berrettiniho osobní život. Proslýchá se, že jeho románek s umělkyní a moderátorkou Melissou Sattaovou je minulostí. Oba spolu nebyli již delší dobu viděni na veřejnosti a podle italských bulvárních novinářů je už jen otázkou času, než bude jejich ukončení vztahu jedním z nich oficiálně potvrzeno.