Trhlina ve svalu se dobře hojí. Nadal po vynechaném Australian Open označil turnaj, kde se vrátí

- Jan Vojkůvka

Zdravotní stav Rafaela Nadala se opět lepší. Španěl, který musel vynechat Australian Open kvůli trhlině ve svalu, jež se netýkala dřívějšího zranění, se cítí natolik fit, že s předstihem ohlásil, kde se znovu pokusí o návrat na kurty. Fanouškům by se měl představit v polovině února v katarském Dauhá.

Sedmatřicetiletý Nadal se vrátil na kurty na začátku sezony v australském Brisbane. Na tamních betonech vyhrál dva zápasy, ale ve čtvrtfinále ho limitovaly bolesti, kvůli čemuž nakonec prohrál třísetovou bitvu s Jordanem Thompsonem.

Důvodem bolestí byla trhlina ve svalu. Jak Nadal okamžitě ujistil, jednalo se o jinou oblast než o okolí kyčle, se kterou promarodil uplynulých 12 měsíců, což byla dobrá zpráva. Trhlinka ve svalu, jak Nadal zranění pojmenoval, však bývalou světovou jedničku připravila o Australian Open.

Příliš dlouho ovšem zkušený Španěl mimo kurty zůstat nechce. Trhlina ve svalu se podle všeho úspěšně zaceluje, takže se Nadal představí už v polovině února na tradičním turnaji v Dauhá, kde se bude znovu hrát na betonech.

Nadal nechce zůstat dlouho mimo hru i z toho důvodu, že se letos dost možná jedná o jeho poslední sezonu kariéry. Přestože oficiálně potvrdit své rozhodnutí ještě nechce. „Problém s tím, abych řekl, že se jedná o poslední sezonu, je, že to nemohu říct stoprocentně. Nevím, co přinese budoucnost. Proto raději říkám, že to bude pravděpodobně poslední sezona,“ řekl ještě během svého působení v Brisbane s tím, že definitivního není nikdy nic.