Naše styly k sobě ladí, pochvaluje si Krejčíková novou parťačku. Bývalou vyzve ve čtvrtfinále

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Třetí zápas na turnaji a třetí přesvědčivé vítězství mají na svém kontě Barbora Krejčíková a její nová parťačka Němka Laura Siegemundová. Proti americko-ruské dvojici Emma Navarrová, Diana Šnajderová ztratily v deblovém osmifinále Australian Open pouhé čtyři hry. „Měly jsme na začátku 0:3, ale přišlo mi, že jsme udělaly jednoduché chyby. Prostě nám utekl start, ale celkově myslím, že jsme utkání odehrály dobře,“ nedělala si těžkou hlavu Krejčíková.

Česko-německý pár od druhé půlky první sady naprosto dominoval a v poklidu dokráčel do čtvrtfinále. Krejčíková se Siegemundovou se výborně doplňovaly a soupeřky se brzy smířily s tím, že prostě hrají proti jednomu z nejlepších párů světa. „S Laurou jsme pořád ještě na začátku. Za pár zápasů je ještě těžké něco hodnotit, ale jsem ráda, že naše styly k sobě evidentně ladí a že těch pár utkání, které jsme spolu zatím odehrály, jsme vyhrály,“ snažila se vyhnout hodnotícím soudům Krejčíková.

Stejně tak nechtěla novou parťačku, která v závěru loňské sezony po boku Věry Zvonarevové vyhrála Turnaj mistryň, porovnávat s Kateřinou Siniakovou. Krejčíková se Siniakovou první společné zápasy mezi ženami absolvovaly už v roce 2013 a pravidelně spolu čtyřhru hrály od turnaje v Moskvě v roce 2017. „S Katkou bych Lauru určitě porovnávat nechtěla. Mám prostě novou parťačku, která má nějaké své silné stránky a na ně se učím reagovat a zvykat. Z takticko-strategického hlediska se snažím adaptovat tak, abychom ty silné stránky mohly jako pár nejlépe využít a abychom spolu vyhrávaly zápasy,“ promluvila jako kniha.

V prosinci 2023 publikoval Deník Sport poměrně vyhraněný názor bývalé vynikající deblistky Lucie Hradecké na Lauru Siegemundovou. „Měla jsem toho plné zuby. Věděla jsem, že je hodně svá, ale doufala jsem, že mě nebude chtít řídit. Jenže bohužel… Pořád mi říkala, kam co mám hrát. Snažila jsem se to přecházet, ale ona pořád žvatlala, i když netrefila zařízení. Vysávala tím ze mě energii, proto jsme se rozešly,“ popsala Hradecká rychlý krach spolupráce.

Krejčíková z názoru Hradecké nedělá velkou vědu. „Debl je vždycky týmová soutěž a je důležité, i když se jedné nedaří, aby to ta druhá držela a zase naopak. Je to individuální. Každému sedne daná hráčka jinak a myslím, že je to hlavně o komunikaci, jak si to člověk v týmu nastaví a jak si rozdělí role,“ reagovala a po chvíli začala být i konkrétní.

„Z toho, co Lucka řekla, je evidentní, že nastavení, jaké mezi sebou měly, jí úplně nesedlo. Když jsme se domlouvaly s Laurou, hodně jsme spolu komunikovaly. Mluvila jsem s ní hodně otevřeně a přišlo mi, že ona se mnou taky. Přišlo mi, že ví, že mám své deblové kvality, a že i když je určitě intenzivnější než já a jistě se snaží ten pár vést, tak když jí řeknu, že takhle něco nechci, tak se stáhne a věří i mému rozhodnutí,“ vysvětlila.

Pro Krejčíkovou by čtvrtfinále v deblu byl za normálních okolností běžný zápas. Tentokrát však na druhé straně kurtu bude stát její dlouholetá parťačka Kateřina Siniaková s Australankou Storm Hunterovou. „Bude to zajímavé, protože proti Katce jsem strašně dlouhou dobu nehrála, ale těším se na to. Co jsem viděla, tak se jí se Storm docela daří a bude to pro mě výzva. Všechny své myšlenky se teď snažím soustředit na svůj úterní zápas v singlu s Arynou Sabalenkovou. Až to bude na pořadu dne, tak začnu přemýšlet i nad deblem,“ dodala k nadcházejícímu čtvrtfinále.

Krejčíková se v šatně před svým deblovým zápasem krátce potkala s Lindou Noskovou, která právě poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále grandslamu. „Říkala mi, ať se trochu pousměju,“ nechala se slyšet Nosková v rozhovoru s novináři. „Úplně nevím, co se Lindě odehrávalo v hlavě, ale když jsem ji potkala v šatně, připadala mi taková neutrální. Je jasné, že takhle asi postoupit nechtěla a není to asi na to, aby jásala a skákala radostí do výšky, ale myslím, že je úžasné, že je tu ve čtvrtfinále. Ona je u nás zástupcem nastupující generace a je skvělé, že se jí tady daří a že tu udělala takový průlom,“ složila Noskové poklonu. 

Australian Open, Melbourne (AUS, 86 500 000 AUD, tvrdý povrch)
Osmifinále čtyřhry žen
KREJČÍKOVÁ, Siegemundová (GER) – Navarrová (USA), Šnajderová (-) 6:4, 6:0