Vítězící Macháč: Měl jsem toho plné kecky, nechal jsem tam úplně všechno

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MÁLAGY – Nechytatelným forhendem po čáře proměnil mečbol, naběhl k síti a s velkou úlevou padl na dvorec. Tomáš Macháč potvrdil svou dominanci v Davis Cupu, kde si připsal už sedmou výhru z osmi singlových utkání. Tenista z Berouna tentokrát přemohl zkušeného Australana Jordana Thompsona 6:4, 7:5 a vybojoval pro český tým jediný čtvrtfinálový bod.

„Podle mě jsem si lehl na dvorec jednou za posledních pět let. A to bylo, když jsem nedávno vyhrál druhý challenger za sebou. Bylo to čtrnáct náročných dní, kdy jsem byl unavený, odehrál jsem těžké zápasy s obtížnými soupeři. Tehdy to byla taková úleva a teď to bylo úplně stejné. Měl jsem toho plné kecky,“ vyprávěl po cenném vítězství Macháč.

Český reprezentant vystrašil hned ve čtvrtém gemu všechny přítomné, když po vyhraném fiftýnu zamířil na lavičku. Po krátké pauze ale pokračoval v utkání. Naštěstí se nejednalo o nic vážného.

„Trochu se mi zvýšil tep, což se mi už párkrát stalo. Někdy při servisu špatně dopadnu a vyletí mi tep. Ale cítím se dobře, není to nic nebezpečného. Jsem rád, že mám nějaký prostor pro regeneraci,“ uvedl Macháč.

Český mladík absolvoval proti houževnatému Jordanu Thompsonovi spoustu dlouhých výměn a hlavně v závěru druhého setu musel přečkat velmi náročné gemy.

„Jsem rád, že jsem tam nechal úplně všechno a podařilo se mi vyhrát. Zápas byl psychicky i fyzicky dost náročný,“ netajil Macháč, jemuž přímo z hlediště fandily i stovky českých fanoušků.

„Diváky máme úplně skvělé. Jsem moc rád za to, že nás sem přijeli podpořit. Emoce byly hodně silné, speciálně jak se vyvíjel závěr zápasu. Spadlo to ze mě, že už je fakt konec,“ oddechl si český hrdina.

Jeho počínání sledovali na dálku i další příznivci a blízcí, kterým se dosud neměl tolik šancí představit v televizních utkáních na elitním okruhu.

„Když se hraje Davis Cup, všichni známí si sednou k televizi a fandí mi. Je to vůči nim zodpovědnost předvést na kurtu to nejlepší,“ dodal Macháč.

Čtvrtfinále Davis Cupu, Málaga
Česko – Austrálie
Tomáš Macháč (78.) – Jordan Thompson (56.) 6:4, 7:5