Turnaj mistrů: Alcaraz si zajistil semifinále, o všech postupujících rozhodnuto

- Redakce

Poslední hrací den základních skupin nabídl vyvrcholení bojů v Červené skupině. Postup do semifinále vybojoval společně s Daniilem Medveděvem španělský tenista Carlos Alcaraz. Tomu se v odpoledním utkání povedlo porazit právě ruského tenistu a rozhodl o tom, že si v sobotu zahraje s Novakem Djokovičem. Alexander Zverev na závěr programu porazil ve dvou setech Andreje Rubljova, stačilo mu to ale pouze na třetí místo ve skupině.

Alcaraz porazil Medveděva, postoupil do semifinále
Španělský tenista Carlos Alcaraz měl před utkáním s Daniilem Medveděvem jasno. Pokud porazí světovou trojku, projde do semifinále bez ohledu na výsledek večerního druhého zápasu. Tuto podmínku splnil druhý hráč světa za pouhých 81 minut a ruského soupeře porazil dvakrát 6:4.

Alcaraz strhnul na svou stranu první set díky brejku v sedmém gemu a druhé dějství rozhodl v deváté hře. V zápase čelil Španěl jen dvěma brejkbolům, které v první sadě dokázal odvrátit, a pro vítězství si dokráčel bez výraznějších komplikací.

Vítězstvím nad Medveděvem rozhodl Alcaraz o tom, že spolu se svým soupeřem postoupí do sobotního semifinále. Zároveň ukončil naděje německého tenisty Alexandera Zvereva na postup ze skupiny. Zverev sice paradoxně jako jediný dokázal Alcaraze porazit ve třech setech, ale ani tento triumf a posléze dvousetové vítězství nad Andrejem Rubljovem mu nezajistily jednu z postupových pozic.

Alcaraz si v semifinále zahraje proti světové jedničce Novakovi Djokovičovi. Medveděva pak čeká utkání s domácím Jannikem Sinnerem, který byl v Zelené skupině stoprocentní.

Bopanna s Ebdenem vybojovali postup do semifinále
Indicko-australská dvojice Rohan Bopanna a Matthew Ebden slaví postup do semifinále Turnaje mistrů. V souboji s nizozemsko-britským párem Wesleym Koolhofem a Nealem Skupskim dokázali Bopanna s Ebdenem zvítězit ve dvou setech 6:4, 7:6(5) a zajistili si druhé místo v Červené skupině. V semifinále se mohou těšit na duel s Marcelem Granollersem a Horaciem Zeballosem.

Program 6. hracího dne

Nitto ATP Finals, Turín (muži, ITA, 15 000 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Červená skupina
Carlos Alcaraz (ESP, 2.) – Daniil Medveděv (3.) 6:4, 6:4
Andrej Rubljov (5.) – Alexander Zverev (GER, 7.) 4:6, 4:6

Červená skupina
Koolhof (NED), Skupski (GBR) – Bopanna (IND), Ebden (AUS) 4:6, 6:7(5)
Ram (USA), Salisbury (GBR) – Hijikata, Kubler (oba AUS) 5:7, 6:1, 10:2