Federerovi se splní přání. Světová dvojka bude příští rok debutovat v Laver Cupu

- Jan Vojkůvka

Přestože do dalšího ročníku Laver Cupu zbývá takřka 11 měsíců, už nyní pořadatelé na setkání v Berlíně mohou lákat prvním velkým jménem! Svůj debut v týmu Evropy absolvuje světová dvojka Carlos Alcaraz. Mladý Španěl s předstihem přislíbil, že v hlavním městě Německa bude v roce 2024 startovat.

Je to jako předčasný vánoční dárek pro Rogera Federera. Švýcarská legenda si hodně přála, aby Carlos Alcaraz debutoval v evropském výběru v roce 2024 během Laver Cupu v Berlíně. Doposud se rodák z El Palmar účasti v této týmové soutěži vyhýbal, aby si našel během náročné sezony alespoň nějaký čas na odpočinek.

V Berlíně, kde se bude hrát sedmý ročník Laver Cupu, však dvacetiletá hvězda scházet nebude. Splní se tak Federerovo přání, aby si turnaj poprvé v kariéře vyzkoušel jeden z nejlepších tenistů současnosti.

Jeho radost sdílí i kapitán týmu Evropy Björn Borg: „Jsem nadšený, že se Carlos v Berlíně k našemu týmu připojí,“ poznamenal Švéd, který chce do Německa dostat opravdu špičkový seznam hráčů, aby Evropa po dvou porážkách opět ukořistila trofej, kterou doposud vyhrála čtyřikrát. „Pro rok 2024 nenechám kámen na kameni. Cílem je vyhrát a fakt, že Carlos bude součástí týmu, je vzrušujícím začátkem.“

„Moc si cením důvery, kterou do mě kapitán Borg vkládá,“ řekl pro oficiální stránky Laver Cupu Alcaraz. „Těším se, že v Berlíně spojím své síly v jednom týmu s mými rivaly,“ uvedl k tomu, co jej na Laver Cupu asi nejvíc láká.

„Reprezentovat tým Evropy na Laver Cupu pro mě znamená hodně, je to čest. Udělám vše, co mi bude řečeno, abych pomohl s návratem trofeje do Evropy. Už se nemohu dočkat, až se dozvím další hráče, se kterými budu příští září hrát,“ dodal.

Laver Cup v Berlíně se bude hrát od 20. do 22. září. Alcaraz je vůbec prvním potvrzeným tenistou z obou týmů.