Těžký los! Macháče čeká ve Stockholmu trojnásobný grandslamový vítěz

- Radek Štohl

Velká zkouška čeká ve čtvrtečním osmifinále na Tomáše Macháče (81.). Daviscupový reprezentant se na turnaji kategorie ATP 250 ve švédském Stockholmu utká s trojnásobným grandslamovým vítězem Stanem Wawrinkou (46.).

Macháč na přelomu září a října vyhrál dva challengerové turnaje v řadě, na podnicích v Orléansu a Mouilleron-Le-Captifu dohromady ztratil jen dva sety. Tento týden zkusil štěstí na turnaji ve Stockholmu, kde se koná podnik kategorie ATP.

Třiadvacetiletý tenista v sobotu začal v kvalifikaci, s Dujem Ajdukovičem (180.) si poradil po setech dvakrát 6:4. O den později nestačil na Dina Prižmiče (165.), se kterým prohrál po sadách 6:7(4), 7:6(3), 3:6. Ve Švédsku už neměl hrát, což se však změnilo.

Z hlavní soutěže se totiž odhlásil Alejandro Davidovich Fokina (26.), který byl na turnaji čtvrtý nasazený. Macháč jako lucky loser zaujal jeho místo, díky původnímu pavouku měl v prvním kole volný los.

Daviscupový reprezentant už jen čekal na svého osmifinálového soupeře, který měl vzejít z dvojice Borna Gojo (76.) –⁠ Stan Wawrinka (46.). Utkání lépe zvládl osmatřicetiletý Wawrinka, který si po vítězství 7:5, 6:4 vysloužil zápas o čtvrtfinále s českým tenistou.

Ve čtvrtek se bude jednat o jejich první vzájemné měření sil. Utkání začne nejdříve v 18:00.