Soupeřku zradilo zdraví. Krejčíkové stačil k postupu první set

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Barbora Krejčíková na turnaji v čínském Čeng-čou prošla bez větších obtíží do semifinále. V utkání s Lesjou Curenkovou jí k postupu stačilo vyhrát úvodní set (6:3), po kterém ukrajinská hráčka kvůli problémům se zády duel skrečovala.

Sedmadvacetiletá Krejčíková neměla z letošního Roland Garros na Lesju Curenkovou zrovna nejlepší vzpomínky. S o sedm let starší Ukrajinkou tehdy na antuce prohrála v úvodním kole hladce 2:6, 4:6 a jelikož je oblíbeným povrchem Curenkové beton, nečekalo na českou hráčku v Čeng-čou vůbec nic snadného.

Duel nicméně byl ovlivněn zdravotními obtížemi čtyřiatřicetileté hráčky, kterou začala výrazně pobolívat záda v oblasti bederní páteře v některém z prvních gemů po špatném došlápnutí. I proto vstoupila Krejčíková do utkání suverénně a rychle se ujala vedení 3:0 se dvěma brejky.

Ač se Ukrajinka následně herně zvedla a snížila na 2:3, přesto si musela vzít pauzu na ošetření. Zásah fyzioterapeutky jí ale pomohl jen částečně. Dohrála sice úvodní sadu, avšak po ztrátě servisu v devátém gemu a prohře 3:6 se rozhodla v duelu nepokračovat.

„Je to nešťastné, je mi to kvůli ní líto. Snad jí bude zase líp,“ poznamenala po utkání Krejčíková. „Takovým způsobem vyhrát není nikdy tak příjemné, ale prošla jsem do dalšího kola a připravím se na další zápas. I kvůli publiku, které je tady skvělé.“

Krejčíkovou čeká v sobotním semifinále čínského turnaje WTA 500 souboj s osmou nasazenou Darjou Kasatkinovou, která měla v pátek dokonce volno. Postoupila totiž bez boje, jelikož Uns Džábirová kvůli zranění kolene do čtvrtfinále nenastoupila.