Čtyřletá pauza? Nevadí! Šafářová začala ve Francii vítězným obratem

- Marek Bartošík

Lucie Šafářová, která se dočasně vrátila na okruh, oslavila ve svém prvním utkání od Roland Garros 2019 vítězství! Šestatřicetiletá Češka přehrála v prvním kole turnaje ITF v Remeši francouzskou teenagerku Yaroslavu Bartashevichovou (782.) po dvou a půl hodině 3:6, 6:3 a 6:1.

Více než čtyřletá pauza? Žádný problém! Lucie Šafářová se opět zapsala mezi vítězky zápasu na profi okruhu, když na pětadvacítce v Remeši otočila duel s mladičkou Yaroslavou Bartashevichovou.

Šestatřicetiletá maminka dvou dětí se předtím naposledy dočkala singlové výhry na okruhu v srpnu 2018, kdy uspěla v prvním kole US Open. V následující sezoně přidala ještě čtyři vítězství ve čtyřhře, než pověsila raketu na pomyslný hřebík.

Levou rukou hrající Češka proti Bartashevichové nejprve ztratila úvodní set, ve kterém sice dvakrát uspěla na returnu, ale zároveň třikrát ztratila své podání. Od té chvíle už si ale vlastní servis poctivě strážila.

Zlom v souboji dvou držitelek divoké karty nastal za stavu 2:1 pro Šafářovou ve druhém dějství, kdy česká hvězda udeřila na returnu. Výhodu si podržela do konce setu a ve třetí sadě už na dvorci dominovala.

Bývalé světové pětce Šafářové slouží akce ITF v Remeši jako příprava na nadcházející turnaj legend v Lucemburku.

Další soupeřkou rodačky z Brna bude v osmifinále zkušená Němka Mona Barthelová (285.), která plní roli nasazené trojky. Tenistky se mezi lety 2013 a 2015 utkaly čtyřikrát, Šafářová zvítězila ve třech případech.

Internationaux de Reims-Champagne (ženy, FRA, 25 000 USD, tvrdý povrch – hala)
1. kolo dvouhry
LUCIE ŠAFÁŘOVÁ (-) – Yaroslava Bartashevichová (FRA, 782.) 3:6, 6:3, 6:1