Zpět do akce! Šafářová si zahraje na turnaji ITF ve Francii

- Marek Bartošík

Tato zpráva působí jako blesk z čistého nebe! Lucie Šafářová se po více než čtyřleté odmlce představí na profesionálním tenisovém okruhu. Šestatřicetiletá maminka dvou dětí obdržela divokou kartu na halovou akci kategorie ITF W25 ve francouzské Remeši, kde naskočí do dvouhry i čtyřhry.

Naposledy na Roland Garros 2019 mohli fanoušci sledovat Lucii Šafářovou, která tehdy po svém oblíbeném turnaji ukončila kariéru. Poté se vdala za hokejistu Tomáše Plekance a stala se maminkou dvou dětí: dcery Leontýnky a syna Olivera.

A nyní si Šafářová pro své fanoušky připravila velké překvapení v podobě návratu do akce. Na pětadvacítce v Remeši vyzve už dnes v prvním kole osmnáctiletou Francouzku Yaroslavu Bartashevichovou (782.). Ve čtyřhře se představí po boku své sedmnáctileté neteře Emmy Dvořáčkové.

Jak ale prozradila pro Deník Sport, o plnohodnotný comeback se nejedná. Šafářová si chce postupně vyzkoušet čtyřhru nejen se sedmnáctiletou Emmou, ale i se svou další neteří Annou (14 let). Dále ji čeká v půlce října turnaj legend v Lucemburku.

Šafářová je bývalou světovou pětkou ve dvouhře a jedničkou ve čtyřhře. Na elitním okruhu získala sedm trofejí v singlu a patnáct v deblu. Pětkrát byla členkou vítězného týmu v Poháru Billie Jean Kingové (dříve Fed Cupu). Ve sbírce má také olympijský bronz ze čtyřhry v Riu 2016, kde byla její parťačkou Barbora Strýcová.