Konec dlouhého půstu! Siniaková se dočkala výhry, v Číně nadělila kanára

- Marek Bartošík

Kateřina Siniaková (90.) zahájila úspěšně svou misi na akci kategorie WTA 250 v čínském Ning-pu. Česká tenistka vyzrála v úvodním kole na Američanku Elizabeth Mandlikovou (142.), kterou porazila po hodině a 19 minutách 6:0 a 6:4. Sedmadvacetiletá Siniaková tak ukončila sérii sedmi porážek a zaznamenala své první singlové vítězství od Wimbledonu.

Bylo to dlouhé čekání, ale nyní je konečně pryč. Kateřina Siniaková se dnes radovala ze své první výhry od 3. července, kdy uspěla v prvním kole Wimbledonu. Od té chvíle se české bojovnici přestalo dařit a sbírala jednu porážku za druhou.

Světová devadesátka Siniaková vystavila této černé sérii stopku v čínském Ning-pu, kde na úvod povolila jen čtyři gemy šťastné poražené z kvalifikace Elizabeth Mandlikové.

Zkušená Češka vstoupila do utkání ziskem sedmi gemů. První zaváhání přišlo až za stavu 6:0 a 1:0, kdy Siniaková ztratila podání. Po dalším brejku si vypracovala náskok 4:2. Přestože Mandliková dokázala zareagovat a srovnala na 4:4, česká tenistka si závěr druhé sady pohlídala.

Majitelka čtyř singlových trofejí z okruhu WTA se tak může těšit na osmifinále, v němž ji čeká nasazená trojka Sorana Cirsteaová (26.) z Rumunska. Tenistky se spolu utkaly už čtyřikrát, ve všech případech uspěla Cirsteaová.

Ningbo Open (ženy, CHN, 259 303 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (90.) – Elizabeth Mandliková (USA, 142.) 6:0, 6:4