Laver Cup bude bez hráčů TOP 4! Odstoupil čtvrtfinalista Wimbledonu

- Radek Štohl

Letošní ročník Laver Cupu se obejde bez hráčů TOP 4. Své premiérové účasti na zářijové akci se vzdal Holger Rune (4.), kterého trápí zdravotní problémy se zády. Dvacetiletého Dána nahradí Španěl Alejandro Davidovich Fokina (25.).

„Přál bych si, abych Evropě pomohl vybojovat trofej zpátky, kvůli zdravotním problémům se zády je to však nemožné. Nyní mě čeká léčba, Laver Cup budu muset sledovat pouze zpovzdálí,“ vysvětlil Rune na platformě X, tedy bývalém Twitteru.

Kapitán týmu Evropy Björn Borg na odstoupení dánského tenisty musel zareagovat, v barvách tohoto mančaftu se objeví Davidovich Fokina.

„Minulý rok zde byl fantastický tým. Jsem nadšený, že na této akci můžu vystoupit, že můžu sdílet jeden kurt se skvělými hráči. Je to prostě Laver Cup, nastupujete proti těm nejlepším,“ nemůže se dočkat 24letý Španěl, který ještě v neděli hrál Davis Cup. Minulý týden v něm dokonce prohrál s Jiřím Lehečkou (30.).

Za Evropu tak dostanou šanci Stefanos Tsitsipas (5.), Andrej Rubljov (6.), Casper Ruud (9.), Hubert Hurkacz (16.), Gaël Monfils (140.) a právě Alejandro Davidovich Fokina (25.). Za tým světa nastoupí Taylor Fritz (9.), Frances Tiafoe (10.), Felix Auger-Aliassime (15.), Francisco Cerundolo (20.) a Ben Shelton (46.).

Laver Cup se rozjede už tento pátek, v kanadském Vancouveru tradičně potrvá do neděle.