Roztržka kvůli Davis Cupu! Wawrinka se opřel do Piquého, ten reagoval

- Radek Štohl

Sám vyhrál Davis Cup, moc dobře ví, jaké to je hrát před narvanými domácími tribunami. Trojnásobný grandslamový vítěz Stan Wawrinka si o tom nyní může nechat zdát, úterní zápas Švýcarska s Francií v britském Manchesteru téměř nikoho nezajímal. 38letý tenista dal svoji nevoli jasně najevo.

„Děkujeme Piquému a ITF! Takto vypadá Davis Cup mezi Francií a Švýcarskem v Manchesteru,“ sdílel Wawrinka krátký, leč úderný příspěvek na platformě X, tedy bývalém Twitteru.

Vítěz Davis Cupu z roku 2014 svým videem poukázal na velmi prořídlé tribuny, dříve prestižní zápasy včera sledovala jen hrstka věrných diváků.

Stan Wawrinka s Rogerem Federerem dotáhli Švýcarsko před devíti lety k zisku salátové mísy. Ve finále, které shodou okolností ještě při starém formátu hostila Francie, si do Lille našlo cestu přes 27 tisíc fanoušků!

Gerard Piqué se proti slovům švýcarského tenisty vymezil. Šéf investiční skupiny Kosmos, která si v roce 2018 vzala týmovou soutěž pod svá křídla, odkázal na ITF.

„Podívej se na loňskou návštěvnost v základních skupinách (113 268). Teď to můžeš srovnat s tou vaší. Soutěž už navíc neorganizujeme, zeptej se ITF,“ reagoval bývalý fotbalové obránce španělské Barcelony.

Také někdejší vítěz Ligy mistrů se dočkal odezvy.

„Po špatném dni na kurtu mě to rozesmálo! Když to byl loni takový úspěch, proč se dohoda na 25 let zastavila po 5 letech?“

Za Wawrinku se postavili další současní nebo bývalí tenisté.

„Toto není Davis Cup!“ reagoval Australan John Millman.

„Pohřbili Davis Cup,“ zlobil se někdejší sedmý singlista světa Mardy Fish.

Švýcaři nakonec úterní střetnutí proti Francii nezvládli, prohráli 0:3 na zápasy.