Kuchyně Gorenje Prague Open: Bejlek podlehla v napínavém finále zkušené Rumunce

- Redakce

Sára Bejlek vyzvala v nedělním finále na turnaji ITF Kuchyně Gorenje Prague Open zkušenou Rumunku Andreeu Mituovou. Napínavý souboj se natáhl na bezmála dvě a půl hodiny. Šampionkou podniku s dotací 60 tisíc amerických dolarů se nakonec stala Mituová, která je někdejší 68. tenistkou žebříčku.

Kousíček od triumfu zůstala Sára Bejlek (213.) na 60tisícovém antukovém turnaji ITF na pražských Spojích. Sedmnáctiletá česká naděje prohrála v napínavém finále se zkušenou Rumunkou Andreeou Mituovou (450.) po dvou hodinách a 21 minutách 6:7(1), 6:2 a 3:6.

Bejlek sice v prvním setu proti bývalé 68. hráčce světa dohnala manko 1:4, vůbec jí ale nevyšel tiebreak. Ve druhém dějství se česká tenistka hned na začátku prosadila na returnu, náskok ještě navýšila brejkem z pátého gemu a tuto výhodu si udržela až do konce setu.

V závěrečné sadě byl k vidění jediný brejk, který získala Rumunka na 3:1. Bejlek do poslední chvíle srdnatě bojovala, v závěrečném gemu měla dokonce brejkbol, nakonec ale odešla z kurtu poražena.

„Byl to dobrý zápas, můžu si z něho vzít ponaučení. Soupeřka dnes byla lepší, já jsem na víc neměla. Dělala jsem hodně chyb, což určitě rozhodlo. Ona byla a je kvalitní hráčkou a to se projevilo. Ke konci jsem byla pasivnější, ona hrála pořád stejně,“ zhodnotila Sára Bejlek.

Finále dvouhry
SÁRA BEJLEK (213.) – Andreea Mituová (ROU, 450.) 6:7(1), 6:2, 3:6