Wimbledon bez loňského finalisty. Kyrgiose nepustí do hry zraněné zápěstí

- Filip Lefenda

Wimbledon přišel ještě před svým začátkem o jednu z výrazných tváří. Třetího grandslamu sezony se v londýnském All England Clubu nezúčastní Nick Kyrgios, jenž si před rokem zahrál finále. Australana nově trápí zraněné zápěstí, a tak se z turnaje během neděle na poslední chvíli odhlásil.

„Jsem opravdu smutný, že to říkám, ale musím se odhlásit z letošního Wimbledonu. Během mého návratu jsem na Mallorce pociťoval bolest v zápěstí,“ oznámil bývalý třináctý hráč žebříčku ATP na svých sociálních sítích.

„Preventivně jsem podstoupil rentgen. Ukázal, že mám potrhané vazy. Udělal jsem vše, abych byl schopen hrát. Jsem zklamaný, že jsem neměl dostatek času na to, abych se dal před Wimbledonem do pořádku,“ rozvedl své problémy vítěz sedmi titulů z elitního okruhu.

Kyrgios odehrál vinou zraněného kolene v letošní sezoně jediné utkání. Před třemi týdny podlehl na trávě ve Stuttgartu 5:7 a 3:6 I-ping Wuovi z Číny. Do Wimbledonu, na němž před rokem podlehl až ve finále Novaku Djokovičovi, měl vstoupit v pondělí soubojem s Belgičanem Davidem Goffinem. V pavouku jej nahradil Maďar Fábián Marozsán, šťastný poražený z kvalifikace.