VIDEO: Fantazie! Korda vytáhl z obrany vítězný tweenerový lob na základní čáru

- Filip Lefenda

Travnatá část sezony je tradičně zásobárnou krásných výměn a všemožných tenisových parádiček. Nejinak je tomu také tento týden. Londýnský Queen´s Club uchvátil Sebastian Korda, jenž „vybruslil“ ze šlamastiky parádním vítězným tweenerem na základní čáru.

Syn šampiona Australian Open z roku 1998 podával za stavu 5:4 na zisk prvního setu. A nejhezčí výměna zápasu byla dost možná tou klíčovou. Korda totiž na servisu prohrával 15:30 a jeho protivník Daniel Evans nebyl daleko od dvou brejkových příležitostí.

Dvaadvacetiletý Američan zahrál při náběhu k síti bekhendový volej do rohu dvorce, jenže Brit kontroval lobem k základní čáře. Korda tak musel nasadit ke sprintu a rychle se vrátit zpět dozadu. To se mu podařilo, navíc jako bonus přidal ještě neuvěřitelný tweenerový lob přesně na druhou koncovou lajnu. Jeho protivník byl v tu chvíli bez šance a mohl se za míčem jen bezmocně ohlédnout.

Korda vstoupil do sezony finálovou účastí v Adelaide a na Australian Open došel do čtvrtfinále. Od té doby však odehrál vinou poraněného zápěstí pouhých pět zápasů, přičemž ten v Londýně byl teprve druhým, v němž dokázal zvítězit. Evanse nakonec porazil 6:4 a 7:5.

O čtvrtfinále si na podniku kategorie ATP 500 zahraje už ve středu s rozjetým Američanem Francesem Tiafoem, vítězem posledního podniku z německého Stuttgartu.