Jeho comeback doprovázejí bolesti. Pořád to cítím, křičel Kyrgios směrem ke svému boxu

- Jan Vojkůvka

Australan Nick Kyrgios se tento týden ve Stuttgartu vrátil k tenisu a odehrál první soutěžní zápas v roce 2023. S Číňanem Wuem prohrál ve dvou setech, což bylo pro něj rozhodně nepříjemné, ale nejednalo se o tragédii. Mnohem horší pro Kyrgiose bylo, že nejspíš svůj návrat uspěchal. To potvrdila i jeho slova v průběhu utkání, která zakřičel směrem ke svému týmu.

„Cítím to koleno při každé výměně! Nemůžu ani chodit bez bolesti,“ zakřičel Kyrgios v průběhu utkání prvního kola ve Stuttgartu, které s Číňanem Wuem prohrál 5:7, 3:6.

Porážka v něm zanechala spoustu frustrace, mnohem víc frustrovaný však byl ze svého zdravotního stavu. Operaci kolene totiž absolvoval už zkraje roku, když kvůli zdravotním problémům vynechal i domácí Australian Open. Věřil, že mu chirurgický zákrok pomůže k tomu, aby byl na kurtu opět stoprocentní. Místo toho to ale vypadá, že svůj comeback uspěchal.

Kyrgios se chtěl na kurty vrátit už mnohem dřív. Dokonce plánoval startovat na Roland Garros, kde přitom hrál naposledy v roce 2017. Jenže rehabilitační procesy trvaly déle, než předpokládal, a nakonec se vrátil až tento týden se startem travnaté části sezony.

Tento návrat ovšem provází velké bolesti. Toho si všimli mnozí i před tím, než Kyrgios svá slova pronesl. Jeho pohyb byl limitovaný, někdo si dokonce mohl myslet, že Australan utkání vypouští.

„Buďte se mnou trpěliví, moji fanoušci, prosím,“ napsal na své sociální sítě po úterní porážce s tím, že se snaží ze všech sil, aby se dostal na úroveň, na které byl v minulé sezoně. V té si zahrál například finále Wimbledonu či čtvrtfinále US Open.

„Je to proces, jak se vrátit tam, kde jsem byl. Vím, že je pro vás těžké vidět mě hrát jako dnes, ale potřebuji více času a doufám, že se dokážu vrátit tam, kde jsem byl,“ dodal. Aby se mu to povedlo, musí však nejdřív vyřešit své bolesti, které jej velmi limitují.