Brzké šlágry v Římě! Souboje hvězd nabízí mužská i ženská část tamní tisícovky

- Marek Bartošík

Na antukovém turnaji v Římě, který patří do kategorií ATP Masters 1000 a WTA 1000, není nouze o zajímavé zápasy už zkraje hlavní soutěže. Ve druhém kole se střetnou někdejší semifinalista Grigor Dimitrov a trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka. V ženském pavouku na sebe ve druhé rundě narazí španělská hvězda Paula Badosaová a finalistka dvou loňských grandslamů Uns Džábirová. Nejen českým fanouškům by neměl uniknout souboj mezi Markétou Vondroušovou a Kanaďankou Biancou Andreescuovou.

Pozornost tenisových odborníků na největších turnajích je zpravidla upřena na dvaatřicítku nasazených hráčů, i mezi nenasazenými se ale vždy nacházejí zajímavá jména. Z toho vyplývá, že se už v úvodních kolech můžeme dočkat atraktivních utkání.

Ozdobou programu druhého kola v areálu Foro Italico bude duel dvou bývalých světových trojek Stana Wawrinky (84.) a Grigora Dimitrova (33.). Zatímco Bulhar měl v úvodním kole volný los, Švýcar si poradil s Iljou Ivaškou 6:2 a 6:4. Rivalita Dimitrova a Wawrinky napsala už dvanáct kapitol, lépe je na tom zatím s bilancí 7:5 Wawrinka.

Ženská část turnaje nabídne klání mezi bývalými světovými dvojkami Paulou Badosaovou (35.) a Uns Džábirovou (7.). Loňská finalistka Džábirová v prvním kole jako nasazená čtyřka odpočívala, Badosaová vydřela výhru 4:6, 6:2 a 7:6(2) nad Annou-Lenou Friedsamovou. Ve vzájemné bilanci zatím vede španělská hvězda, jež ovládla tři ze čtyř duelů.

Fanouškům by rozhodně nemělo uniknout ani premiérové měření sil mezi Markétou Vondroušovou (70.) a Biancou Andreescuovou (31.). Finalistka Roland Garros 2019 Vondroušová začala na římské antuce třísetovou výhrou nad Kaiou Kanepiovou, šampionka US Open 2019 Andreescuová měla na úvod volno.

Další vybrané zápasy 2. kola Internazionali BNL d'Italia:
Sofia Keninová (USA, 134.) – Aryna Sabalenková (2.)
Iga Šwiateková (POL, 1.) – Anastasija Pavljučenkovová (506.)
Maria Sakkariová (GRE, 8.) – BARBORA STRÝCOVÁ (1103.)
Cristian Garín (CHI, 79.) – Tommy Paul (USA, 17.)
Thanasi Kokkinakis (AUS, 104.) – Jannik Sinner (ITA, 8.)