Problémy s břichem se nelepší. Bývalá světová šestka vynechá i domácí Masters

- Jan Vojkůvka

Problémy italského tenisty Mattea Berrettiniho s břišním svalem nekončí. Bývalá světová šestka bude muset vynechat i domácí Masters v Římě, ze kterého se s předstihem odhlásil. Podle Berrettiniho je potřeba ještě nějaký čas, aby se dokázal dát zdravotně dohromady a byl na dvorci konkurenceschopný.

Berrettini má s břišním svalstvem problémy dlouhodobě. V roce 2021 nemohl nastoupit do osmifinále Australian Open a byl mimo hru dva měsíce, ve stejném roce pak musel vzdát svou účast na Turnaji mistrů. Trable s břichem jej sužovaly i v minulé sezoně, byť tehdy mnohem větší problémy představovala jeho pravá noha.

A i letos se obtíže s břichem objevily, když musel předčasně ukončit své působení na turnaji v Monte Carlu, kde nenastoupil do osmifinále. Nyní světová jednadvacítka přiznala, že bude potřebovat více času, aby se dala zdravotně dohromady, a po Masters v Madridu se odhlásila i z domácího Masters v Římě.

„Dlouho jsem se držel naděje, že budu moci hrát v Římě. Na turnaji, který pro mě tolik znamená a kde začaly všechny mé sny,“ napsal Berrettini na Instagramu. „Poslední výsledky vyšetření ale ukazují, že potřebuji ještě alespoň týden, než budu moci znovu začít fyzicky trénovat.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Matteo Berrettini (@matberrettini)

„Odstoupit a zmeškat turnaj v Římě je tak těžké i kvůli italským fanouškům. Vaše podpora pro mě znamená všechnu a nemohu se dočkat, až před vámi zase budu brzy hrát,“ dodal.

Berrettini by se k tréninku měl vrátit někdy ke konci příštího týdne, případně zkraje týdne následujícího. Měl by se tak stihnout připravit na Roland Garros, které letos startuje 28. května.