Nadal vysekl poklonu Argentincům a predikuje světové jedničky. Komu věří nejvíce?

- Filip Lefenda

Rafael Nadal se pečlivě připravuje na novou sezónu, v níž by na kurtech opět rád vítězil. Zároveň ale varuje před tím, že čeřit vody budou zkušeným třicátníkům tvořících tzv. velkou čtyřku i dozrávající mladíci. Během akce pořádané jedním z Nadalových partnerů - modní firmou Tommy Hilfiger - pohovořil v Madridu na téma budoucích světových jedniček i Davisova poháru.

Zkraje roku by se mohl Nadal představit v úvodním kole Davisova poháru proti letošním finalistům z Chorvatska, Rafa si však v tuto chvíli není jistý, zda se zápasů v domácím halovém prostředí skutečně zúčastní. „Nikdy nevíte, jak se věci vyvinou. Bude záležet na tom, jak se budu cítit a nakolik budu připraven, až poté se rozhodnu. V tenise činíte rozhodnutí o tom, na jakých turnajích se představíte, na základě toho, jak se vyvíjejí věci kolem vás,“ sdělil třicetiletý rodák z Manacoru, jenž na téma populární týmové soutěže ještě pokračoval. Konkrétně se zaměřil na nedávný triumf Argentiny.

„Del Potro ukázal i navzdory zranění, že je jedním z nejlepších hráčů na světě. Delbonis vyhrál rozhodující utkání, Pella zase velice důležitý zápas v semifinále. Je to opravdu zasloužené vítězství pro zemi, která se pyšní velkou tenisovou tradicí,“ vysekl Argentincům poklonu sám čtyřnásobný vítěz Davis cupu, který zmínil i bývalé hráče jako Vilase či Nalbandiana.

V nadcházející sezóně předpokládá boj velké čtyřky, dozrávající mladší generace a třeba i právě již zmíněného Del Potra. „Nevím, co se stane, neumím předpovídat budoucnost. Murray měl skvělý závěr sezóny, ale dojde k míšení dvou generačních vln a hráčům, kteří dosud nevyhráli žádný grandslam, se to již může začít dařit. Jsou každým rokem lepší,“ nechal se slyšet a zmínil například Australana Kokkinakise, který má předpoklady vyšplhat se po zranění do vrchních pater žebříčku ATP. Neuvěřitelný potenciál má podle Nadala také Kyrgios, ten podle něj může být dokonce i světovou jedničkou. Ještě větší šance pak přisuzuje Němci Alexanderu Zverevovi.