Robsonová má za sebou další operaci kyčle. Teď už snad nebudu kulhat, přeje si

- Marek Bartošík

Jako devatenáctiletá vyskočila Laura Robsonová do elitní třicítky žebříčku. V tu dobu už měla za sebou premiérové finále na okruhu, dvě grandslamová osmifinále i olympijské stříbro ze smíšené čtyřhry. O šest let později se ale Britka, která vůbec nefiguruje v žebříčku, musí vyrovnat s druhou operací kyčle.

V polovině roku 2018 a nyní znovu. Laura Robsonová na svých sociálních sítích oznámila, že podstoupila další operaci kyčle. Pětadvacetiletá Britka se pro tento krok rozhodla po měsících úsilí, kdy jí nepomohly rehabilitace ani další dostupná léčba.

„Operace znamená pokus zbavit mě nadobro bolesti. Doufám, že se brzy vrátím na kurt. Mezitím se nemůžu dočkat, až budu moci jít bez kulhání na procházku se psem,“ napsala na svém instagramovém účtu Robsonová.

Svou kolegyni v komentářích podpořili Max Mirnyj, Madison Keysová, Katie Boulterová či Katie Swanová. „Velký comeback je na spadnutí,“ vzkázala své krajance dvacetiletá Swanová.

Robsonová, kterou v minulosti trápilo i zápěstí, podrobnosti operace neprozradila. Není proto možné určit, jestli nepodstoupila stejný zákrok jako Andy Murray, jehož kyčli nyní pomáhá kovová náhrada.

Někdejší 27. tenistka žebříčku se naposledy objevila v soutěžním zápase letos v dubnu, kdy na ITF turnaji v Sunderlandu skrečovala. Osmifinalistka US Open 2012 a Wimbledonu 2013 odehrála za poslední dva roky pouze 25 utkání ve dvouhře.