ATP

Změna plánu? Murray se podrobil operaci, tenisový svět čeká

- Radek Štohl

Všem dnům ještě nemusí být konec. Andy Murray před začátkem Australian Open sice oznámil, že ve Wimbledonu hodlá ukončit kariéru, v pondělí však podstoupil operaci kyčle, se kterou laboruje v posledních letech. Bude tento krok znamenat prodloužení kariéry?

Letošní Australian Open ještě ani nezačalo a už mělo emotivní nádech. Andy Murray na tiskové konferenci promluvil o přetrvávajících problémech s kyčlí, které mu neumožňují se na tenis stoprocentně připravovat. I přesto jeho prohlášení o konci kariéry po Wimbledonu zapříčinilo šok.

Dosud poslední zápas Murray odehrál v prvním kole Melbourne, kde nedokázal otočit utkání proti Robertu Bautistovi. Jeho další plány byly nejasné. Možná trochu se odtajnily na konci ledna, kdy informoval o chirurgickém zákroku.

„V pondělí ráno jsem podstoupil další operaci kyčle. Sice se nyní cítím trochu dobitý a potlučený, přesto doufám, že to bude znamenat konec mých bolestí," napsal Brit v úterý dopoledne na sociální sítě. „V této chvíli tam mám kovovou náhradu," dodal jednatřicetiletý tenista. 

Bývalý první hráč světa o svých dalších plánech neinformoval. Pokud by však skutečně měl ukončit kariéru, profesionální tenis by přišel o jednoho z nejlepších tenistů poslední doby.