McEnroe zkritizoval Kyrgiose, Hewitt se svého krajana zastal

- Jan Havlovic

Nick Kyrgios schytal za své odstoupení ze zápasu třetího kola US Open velkou vlnu kritiky, zastání však australský tenista našel u Lleytona Hewitta, který zároveň doufá, že bude jednadvacetiletý tenista připravený na blížící se utkání Davis Cupu proti Slovensku.

Nick Kyrgios ukončil své působení na US Open již ve třetím kole, když skrečoval zápas s Ukrajincem Marčenkem. John McEnroe však Kyrgiose za jeho odstoupení ze zápasu silně zkritizoval. Nicku Kyrgiosi, pokud nechceš být tenistou, dělej něco jiného. Jsi zraněný především proto, že nedostatečně trénuješ," opřel se John McEnroe do australského tenisty. Velký talent světového tenistu musel ze zápasu odstoupit kvůli průblémy s kyčlí, což přisuzoval zejména tréninkovému a zápasovému přetížení a dle jeho slov ho brzký konec na US Open velmi mrzel. Je to velmi těžké, nemám rád, když musí skrečovat zápas. Stalo se mi to pravděpodobně podruhé nebo třetí v kariéře. Během zápasu jsem stále věřil, že mohu utkání vyhrát, i když jsem se necítil dobře," uvedl po zápase rodák z Canberry. 

Jednadvacetiletý tenista však po vlně kritiky našel zastání u australské legendy bílého sportu, Lleytona Hewitta, který se aktivně zajímavá o zdravotní stav Kyrgiose, neboť Austrálii čeká za několik dní baráž o udržení se ve Světové skupiny proti Slovensku. Nick by zápas pravděpodobně skrečoval dříve, kdyby se zápas nehrál na dvorci Arthura Ashe," uvedla bývalá světová jednička 

Hewitt doufá, že bude mít na Davis Cup k dispozici Tomice i Kyrgiose

Nehrající kapitán australkého daviscupového týmu věří, že na blížící se zápas se Slovenskem, které se uskuteční v australkém Sydney, bude mít k dispozici své dva aktuálně nejlepší tenisty - Bernarda Tomice a Nicka Kyrgiose. „Byl bych velmi rád, kdyby měl oba tyhle kluky k dispozici na singl," uvedl Hewitt pro agenturu AAP. Jak již bylo zmíněno, Kyrgiose však trápí zranění kyčle, a tak není jisté, jestli velký talent světového tenisu bude na utkání proti Slovensku fit. „Doufám, že bude Nick připraven. Pokud ne, stále si myslím, že máme kvalitní tým a dokážeme se vrátit zpět do Světové skupiny," okomentoval Hewitt situaci v australském týmu. 

Lleyton Hewitt má kromě Kyrgiose k dispozici Bernarda Tomice, Sama Grotha a Johna Peerse. Pokud by Kyrgios opravdu nebyl připravený na utkání proti Slovensku, je v záloze připravený John Millman, který sehrál v prvním kole na letošním US Open pětisetovou bitvu s Rakušanem Dominicem Thiemem. „Myslím, že hrál v New Yorku velmi dobře. Dokázal by porazit několik soupeřů, pokud by neschytal v úvodním kole hráče jako je Dominic Thiem. Byl to zápas opravdu té nejvyšší kvality," okomentoval Hewitt utkání Millmana s Thiemem.