Nová role! Kristýně Plíškové radila během utkání z lavičky sestra Karolína. A fanoušci vtipkují

- Filip Lefenda

Čerstvá vítězka turnaje v Čeng-čou Karolína Plíšková si na turnaji v Soulu vyzkoušela novou roli. Z trenérské lóže vedla v osmifinálovém utkání dvouhry svou sestru Kristýnu, kterou zamířila v několika případech podpořit i přímo na lavičku. Ani cenné rady světové dvojky ale nakonec dvojčeti k porážce favorizované Rusky Alexandrovové nepomohly.

Po náročném programu z minulého týdne, kdy získala Karolína Plíšková v Čeng-čou svůj čtvrtý letošní titul a kvalifikovala se jako druhá hráčka letošní sezóny na závěrečný Turnaj mistryň, startovala v Soulu netradičně pouze ve čtyřhře, a sice po boku svého dvojčete Kristýny.

Do deblového turnaje vstoupily obě jmenované výborně, když v úvodním kole nedaly šanci rusko-britské dvojici Savinychová, Silvaová. Té povolily Češky jen tři uhrané gemy a po výhře 6:1 a 6:2 prolétly do čtvrtfinále, které ve čtvrtek také vyhrály. Následně se ale z turnaje odhlásily.

Ve středu se dostala v jihokorejském hlavním městě na kurt pouze Kristýna, která svedla souboj se druhou nejvýše nasazenou hráčkou turnaje Jekatěrinou Alexandrovovou. Karolína ale nezahálela, svou sestru vedla v osmifinálovém utkání netradičně z pozice trenérky! 

Poprvé přišla světová dvojka sdělit sestře na lavičku své postřehy za stavu 4:3 v prvním setu. Kristýna posléze zužitkovala poradu v první brejk utkání, aby následně sadu dopodávala a získala ji poměrem 6:3.

Ve druhém setu se ale začaly karty obracet. Plíšková prohrála hned své úvodní podání a brzy nabrala manko tří her, které si Alexandrovová už do konce dějství udržela. 

Před třetí sadou tak přispěchala na pomoc opět sestra Karolína. Kristýna následně držela s favoritkou krok do stavu 3:3, poté ale opět přišla o servis. A i ve třetí sadě platilo, že o jejím osudu rozhodl jediný brejk.

Překvapení se tak na centrálním kurtu nekonalo. Kristýna Plíšková podlehla Jekatěrině Alexandrovové 6:3, 3:6 a 4:6 a v Soulu bude pokračovat po boku sestry Karolíny – tentokrát už opět jako hráčky – ve čtyřhře. 

Středeční symbiózu vysokých dvojčat ocenila třeba americká tenistka Kristie Ahnová, která ve stejný den postoupila v Soulu do čtvrtfinále. Jeden z fanoušků pak přišel s originálním nápadem, kterak mohly Češky Kristýnu přeci jen dotlačit k postupu. „Myslím, že kdyby si obě vzaly stejné oblečení a nenápadně se prohodily, někteří umpiroví rozhodčí by si toho nevšimli,“ reagoval vtipně na Twitteru Harjoth Singh.

KEB Hana Bank Korea Open 2019, Soul (ženy, KOR, 250 000 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ – Jekatěrina Alexandrovová (RUS, 39.) 6:3, 3:6, 4:6