WTA

Bouzková bude hrát o finále. Po skreči Halepové vyzve legendu

- Radek Štohl

Životní turnaj Marie Bouzkové bude pokračovat také o víkendu. Jednadvacetiletá tenistka postoupila do semifinále dvouhry poté, co Simona Halepová kvůli problémům s levým kotníkem musela za stavu 6:4 pro Bouzkovou zápas skrečovat. Češka se o finále utká se Serenou Williamsovou.

Obě tenistky měly před turnajem rozdílné role. Bouzková neměla ani jistotu hlavní soutěže, mezi nejlepší se dostala po dvou úspěšných zápasech v kvalifikaci. Simona Halepová byla nasazena do druhého kola, loni ke všemu na Rogers Cupu získala titul. Úvod zápasu však postavení hráček vůbec nenapovídal.

Bouzková po pěti výhrách v řadě a dvou skalpech grandslamových šampionek (Sloane Stephensová, Jelena Ostapenková) vstoupila do zápasu na výbornou. Během prvních čtyřech gemů dvakrát vzala soupeřce podání, sama ve druhé a čtvrté hře odvrátila po jednom brejkbolu.

Po skvělém začátku se však Halepová chytila. Snížila na 1:4 a po využitých šancích srovnala na 4:4. Bouzková se však nenechala rozhodit a v deváté hře potřetí v zápase prolomila favoritce podání, zásluhou čehož šla podávat na výhru v prvním setu. Češka ztratila jediný fiftýn a po tři čtvrtě hodině hry vedla 1:0 na sety.

Tenistky však do druhé sady již nezasáhly. Halepová si nejprve vyžádala ošetření chodidla, po kterém se rozhodla v zápase nepokračovat. Po skončení duelu bylo jako oficiální stanovisko uvedeno zranění levého kotníku.

„Zajisté to není cesta, jakou jsem chtěla opustit letošní Rogers Cup. Celkově jsem však s týdnem spokojená. Chci poděkovat fanouškům v Torontu, byli jste slyšet!" svěřila se Halepová na oficiálním twitterovém účtu.

Další cesta pokračuje pro jednadvacetiletou Marii Bouzkovou. Postupem do semifinále se v žebříčku dostane na 53. místo světa, v případě úspěchu nad další soupeřkou Serenou Williamsovou bude dokonce na 43. příčce. Bouzková přitom do týdne vstupovala na 91. místě.

Rogers Cup presented by National Bank – Toronto (ženy, CAN, 2 830 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (91.) – Simona Halepová (ROU, 4.) 6:4 skreč Halepová