WTA

Fantazie! Bouzková po drtivé výhře postoupila do čtvrtfinále

- Radek Štohl

Marie Bouzková nepřestává udivovat. Jednadvacetiletá Češka se po úspěšné kvalifikaci prestižního turnaje v Torontu nezalekla ani osmifinálové šance a po výhře dvakrát 6:2 nad Jelenou Ostapenkovou si zahraje čtvrtfinále dvouhry. V boji o semifinále nastoupí proti bývalé světové jedničce Simoně Halepové.

Zní to až pohádkově. Pro Marii Bouzkovou, která jednadvacátého července oslavila jednadvacáté narozeniny, se však turnaj v Torontu stal krásnou realitou. Do hlavní soutěže se přitom ani nemusela podívat.

Na podniku kategorie Premier 5 se zúčastnila kvalifikace, v té ovšem příliš starostí neměla. Ve dvou duelech neztratila sadu ani proti Jovaně Jaksičové (6:1, 7:5), ani proti Sachii Vickeryové (6:3, 6:2). Úchvatná fazona Bouzkové nebyla zastavena ani mezi nejlepšími, naposledy její umění poznala vítězka French Open 2017 Jelena Ostapenková.

České hráčce se parádně vydařil vstup do utkání, po třech gemech si zajistila dva brejky a vedení 3:0. Následně sice musela odvracet brejkbol, to byla však jediná starost, o kterou se v úvodní sadě starala. 

Rovněž druhý set začal pro Bouzkovou skvěle. V první hře znovu získala brejk, který potvrdila a vedla 2:0. Komplikace nastaly ve čtvrtém gemu, ve kterém čelila brejkbolu soupeřky. Lotyšku však v důležitém okamžiku zradil bekhend, zásluhou čehož si Bouzková pojistila náskok.

O ten mohla přijít o dvě hry později, v této chvíli odvracela stav 15:40. Dvě nevynucené chyby soupeřky ji ale pomohly dotáhnout gem na shodu a posléze hru získat ve svůj prospěch.

Následně se Bouzkové vydařil gem na returnu, třetí využitá šance ji dostala ke čtvrtému brejku v zápase. Po něm bez větších problémů ukončila duel na servisu. 

Postup do čtvrtfinále vyšvihne Češku do TOP 70, v případě úspěchu by atakovala TOP 50. Musela by však porazit Simonu Halepovou, vítězka Wimbledonu smetla Světlanu Kuzněcovovou 6:2, 6:1.

Rogers Cup presented by National Bank – Toronto (ženy, CAN, 2 830 000 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (91.) [Q] – Jelena Ostapenková (LAT, 82.) 6:2, 6:2