Táta říkal, že by mě chtěl jednou vidět hrát na centrálním dvorci, svěřil se Šátral

- Jan Havlovic

Životní turnaj, tak by Jan Šátral mohl zhodnotit své vystoupení na letošním US Open! Český tenista postoupil z tříkolové kvalifikace do hlavní soutěže a vše korunoval postupem do druhého kola, ve kterém si s Francouzem Monfilsem zahrál na centrálním dvorci!

Na tento turnaj jen tak nezapomene! Jan Šátral prošel na letošním US Open tříkolovou kvalifikací a poprvé ve své kariéře se představil v hlavní soutěži některého z turnajů velké čtyřky. Rodák z Mělníka se však nespokojil s pouhou účastí v prvním kole, otočil zápas prvního kola s Američanem McDonaldem a po pětisetové bitvě se radoval z postupu do druhého kola. 

V něm se český tenista utkal s francouzským šoumenem Gaëlem Monfilsem, který svými tenisovými kousky bavil diváky i v zápase s Šátralem. Díky odstoupení Jiřího Veselého ze zápasu s Djokovićem si Šátral navíc zahrál na slavném centrálním dvorci Arthura Ashe! „Před turnajem jsem si centrální dvorec fotil, fotku jsem následně poslal tátovi, který mi říkal, že by mě rád jednou viděl v této aréně hrát, což mi přišlo trochu jako science-fiction, ale povedlo se," svěřil se český tenista po zápase druhého kola v rozhovoru pro Radiožurnál.

Šátral sice po prohře s Monfilsem na US Open končí, avšak na posledním grandslamu letošní sezony zanechal výraznou stopu. „Tyhle turnaje jsou prostě výborné. Když se zde člověk rozehraje, nejde hrát špatně," řekl Šátral po svém zápase s francouzskou dvojkou.  Aktuálně 226. hráč světa si značně polepší finančně, ale jeho výkony v New Yorku se projeví také na jeho postavení na žebříčku ATP. Po životním úspěchu by se mohl rodák z Mělníku vynést na žebříčku ke 180. pozici!