Nemusíš pochybovat o mé zítřejší podpoře, hlásí Šafářová na adresu Plíškové

- Radim Sochor

Druhé čtvrtfinále v Praze ve Stromovce nabídlo duel Lucie Šafářové a Su-Wei Hsieh. Velmi vyrovnané utkání trvalo bezmála dvě hodiny, nakonec se z postupu do semifinále radovala česká tenistka po výsledku 7:6, 7:5. Šafářová se v ryze českém semifinále postaví obhájkyni titulu Karolíně Plíškové.

"Dneska to bylo takové... Prostě jiná soupeřka, jiné utkání. Hrála nepříjemné čopy, měla dobrou defenzívu. Já jsem ze začátku trošku sama bojovala s trpělivostí, abych to neuspěchala, ale zároveň jsem chtěla hrát svoji agresivní hru. Jsem ráda, že jsem to nakonec dobře poskládala," zhodnotila zápas postupující Lucie Šafářová.

Lucie se pomalu dostává do dobré formy. Každou výhrou jí také roste sebevědomí, čehož si je sama hráčka vědomá. Zítra ji v semifinále čeká česká tenistka Karolína Plíšková. Právě ta před týdnem ukončila její působení na turnaji ve Stuttgartu. Zápas trval přes dvě a půl hodiny a Karolína se radovala po vítězství 7:6, 4:6, 7:5. "S každým zápasem je to lepší a lepší. Samozřejmě fyzicky to bylo náročné. Zatím se cítím dobře a těším se na zítřejší utkání. Rozhodně se o odplatu budu pokoušet. S Kájou máme vždycky dlouhá vyrovnaná utkání, tak uvidíme. Já tam půjdu hrát svůj tenis a doufat, že to dobře dopadne," konstatovala světová šestnáctka.

"Moc dobře se obě známe, budeme se snažit hrát agresivně. Hodně bude záležet na tom, jak budeme servírovat," pokračovala Lucie Šafářová.

Zápas byl kvůli dešti přerušen, ne však na dlouho. Pauza trvala přibližně deset minut, to ale brněnskou rodačku nerozhodilo: "Poprvé jsem zažila kratší pauzu než deset minut, neměly jsme tedy žádnou rozehrávku. Bylo to zvláštní, ale začala jsem hned dobře, servis mi šel celý zápas, a tak mě to vůbec nerozhodilo."

Zítřejší soupeřky se po postupu do semifinále potkaly, a tak už proběhlo pár hecovaček: "Říkala, že si zítra mám vzít velkou podporu, tak jsem jí hned odpověděla, že o tom nemusí pochybovat (smích). Dneska bylo úplně plno, ta podpora je tu úžasná. Mně to hrozně pomáhá a jsem ráda, když mi takhle lidi fandí. Je to velká součást úspěchů."