Česká tenisová svatba! Allertová řekne své “ANO” Šátralovi

- Michal Hladký

Tenhle výjimečný tenisový pár skvěle funguje už skoro čtyři roky. Denisa Allertová s Janem Šátralem se teď rozhodli svou lásku stvrdit i manželským svazkem. „Plány na další týdny? Žádné, příští sobotu máme svatbu,“ překvapil Jan Šátral v rozhovoru pro Tenisový svět.

Devětadvacetiletý Šátral požádal svou o tři roky mladší partnerku o ruku v březnu, kdy byli oba doma v Česku.,,Bylo to hezké, romantické,” s úsměvem popisovala celou situaci Allertová. Ona byla doma kvůli kondiční přípravě, kterou nestihla během zimy, její přítel kvůli zranění. A tak využil volný čás k žádosti o ruku.

Allertovou snubní prstýnek pořádně překvapil, ale ani na okamžik neváhala. Už příští sobotu se tak uskuteční velká tenisová svatba nedaleko od Prahy. Bývalá fedcupová reprezentantka také přijme jméno svého budoucího manžela. Ale nejspíš až po US Open, aby se vyhnula problémům s doklady.

Díky pobytu v Česku již zvládli hlavní přípravy svatby, která proběhne 3. srpna. ,,Samozřejmě, čím víc se to blíží, tím je to náročnější na hlavu. Pořád dolaďujete nějaké věci. Není to úplně stresující, ale přejete si, ať už ten den konečně nastane,” dodala natěšeně Allertová.

„Obřad bude v Česku. Kousek od Prahy, takže ideální místo, protože spoustu známých, kamarádů a příbuzných máme právě odtud,” dodala česká teniska. 

Svatby mezi profesionálnimi tenisty nejsou tolik obvyklé. Naposledy se v Česku brali Radek Štěpánek s Nicole Vaidišovou. Nutno dodat, že toto manželství se rozpadlo, aby se pak pár dal znovu dohromady a dnes spolu mají dokonce dceru.

To Allertová se Šátralem zatím rodinu neplánují. „,Po svatbě začneme nový život a doufáme, že se oba zvedneme i tenisově,” řekl Šátral. On i Allertová se snaží bojovat na kurtech o své dřívější pozice. Oba ale kromě formy brzdí také častá zranění. Šátral však už hrál dřív i druhé kolo US Open, Allertová má na kontě dokonce osmifinále Australian Open a pozici 55. hráčky světa.

Nezbývá tak než popřát oběma snoubencům hodně štěstí do společného života a ještě hodně úspěchů na tenisových kurtech.