WTA

Muguruzaovou nahradí v San José mladá Češka. Startovní pole je letos špatné, stěžují si fanoušci

- Jan Havlovic

Garbiňe Muguruzaová se na poslední chvíli odhlásila z turnaje v San José. Tato zpráva jistě udělala radost Marii Bouzkové, neboť ta se díky tomu posunula přímo do hlavní soutěže. Kalifornský turnaj má letos oproti loňskému ročníku slabší startovní pole, čehož si všimli i fanoušci. „Kvalita je horší než u turnaje ve Washingtonu, který má nižší kategorii International,“ napsal jeden z diskutujících.

Marie Bouzková se po dlouhé evropské turnajové šňůře vrátila do zámoří, konkrétně na Floridu, kde s rodinou žije. Členku elitní světové stovky měla čekat o víkendu kvalifikace turnaje v San José, jenže na Bouzkovou se usmálo štěstí a míří přímo do hlavní soutěže.

Rozhodlo o tom odhlášení Španělky Garbiňe Muguruzaové, která tak přepustila místo v hlavní soutěži právě jednadvacetileté Bouzkové. Ta bude jedinou Češkou v singlové části tohoto turnaje.

„Bohužel moje noha není připravená absolvovat ostrý zápas. Dělám vše pro to, abych byla brzy fit a mohla naskočit zpět na kurty. Omlouvám se fanouškům a přeji všem povedený turnaj,“ vzkázala Španělka v tiskové zprávě.

Odhlášení Garbiňe Muguruzaové bylo dobrou zprávou pro českou hráčku, nikoliv však pro fanoušky. „Kvalita startovního pole v San José (kategorie Premier, pozn. red.) je horší než na turnaji ve Washingtonu, který má nižší kategorii International,“ napsal jeden z diskutujících na Twitteru.

Neoficiální startovní pole turnajů v San José a Washingtonu najdete ZDE.

Bouzkovou čeká v San José premiérová účast. V Kalifornii bude potvrzovat dobrou formu, kterou předvedla v minulém týdnu na osmdesátce v kazašském Nur-Sultanu, kde na místním tvrdém povrchu získala singlový i deblový titul. Premiérově se díky tomu posunula do elitní stovky světového žebříčku, konkrétně na 92. místo.