Bratři Murrayové budou hrát v zámoří společně čtyřhru. Kdy bude Andy hrát singla?

- Jan Havlovic

Andy Murray spojí síly s bratrem Jamiem pro turnaj v Washington Citi Open! Britská bratrská dvojice přijala divokou kartu a bude hlavní ozdobou startovního pole ve čtyřhře. „Jsem nadšený z toho, že můžu být znovu na kurtu s mým bráchou. Věřím, že mě letní turnaje v zámoří zastihnou v kvalitní formě,“ věří dvaatřicetiletý tenista.

Andy Murray s bratrem Jamiem hráli čtyřhru společně naposledy před třemi lety v rámci neúspěšného domácího finále Davisova poháru proti Argentině. Nyní dojde znovu na spojení této britské bratrské dvojice!

Bude tomu tak na turnaji Washington Citi Open, který patří mezi oblíbené podniky dvaatřicetiletého Andyho Murrayho. „Jsem nadšený z toho, že můžu být na kurtu s mým bráchou a také z možnosti vrátit se do Washingtonu,“ říká bývalá světová jednička.

„Návštěvu tohohle města si vždy užívám. Věřím, že mě letní turnaje v zámoří zastihnout v kvalitní formě. Stále doháním fyzičku, ale doufám, že už brzy bych mohl hrát i singla,“ vzkázal Murray fanouškům.

Bratři Murrayové odehráli společně na profesionální úrovni celkem 58 duelů a mají na kontě dva turnajové vavříny. Britská dvojice triumfovala před devíti lety v hale ve Valencii a v roce 2011 opanovala na tvrdém povrchu turnaj v japonském Tokiu.

Andy Murray se vrátil letos v červnu na tenisové dvorce v londýnském Queensu po operaci kyčle a hned získal po boku Španěla Lopeze deblový titul. Aktuální zdravotní stav ale dvojnásobnému wimbledonskému šampionovi dovoluje hrát zatím pouze čtyřhru.