Turnaj mistryň nabídne rekordní prize money. Neporažená šampionka si vydělá víc než na US Open

- Jan Vojkůvka

Doposud kralovalo ženskému tenisu, co se prize money týče, US Open. To své vítězce vyplatí celkem 3,8 milionů dolarů. Turnaj mistryň, který se letos bude poprvé konat v čínském Šen-čenu, však americký grandslam hladce překoná. Stačí k tomu, aby celková vítězka vyhrála i všechny zápasy v základní skupině.

Pokud se tomu tak stane, obdrží na konci turnaje šek ve výši 4,725 milionů dolarů, což je nejvyšší prize money v bílém sportu. Jedinou podmínkou je, aby tenistka vyhrála tři zápasy v základní skupině, semifinále a následně i finále.

Odměna pro vítězku bude nižší v případě, že prohraje zápas v základní skupině. I tak by se však mělo jednat o rekordní částku. Detaily prozatím zveřejněny nebyly, dá se však očekávat, že za vítězství v základní skupině bude uděleno okolo 300 tisíc dolarů.

Prize money v Singapuru činilo v posledních letech 7 milionů dolarů. WTA Finals v Šen-čenu se dočká rovného zdvojnásobení této částky, což je také jeden z důvodů, proč turnaj bude hostit právě Čína.

Organizátoři se zaštítili titulárním sponzorem Shiseido a ve spojení s Čínskou tenisovou asociací, vládou města Šen-čen a realitní společností Gemdale Group dokázali připravit pro finálový turnaj sezony 14 000 000 dolarů pro odměny tenistkám ve dvouhře a čtyřhře.