Tomic vybuchl. Na US Open vulgárně seřval fanouška

- David Soumar

Výbuchy hvězd, různé excesy, to vše bezpochyby k dnešnímu tenisu patří. To, co předvedl na americkém grandslamu Bernard Tomic, bylo poněkud přes čáru. Směrem do publika vyslal několik velmi sprostých vět. Slova mířená na jednoho z fanoušků neunikla ani televizním mikrofónům. Tenista se následně za celou situaci omluvil.

Byl frustrovaný. A jak… Jako nasazená sedmnáctka prohrával s Bosňanem Damirem Džumhurem, kterému náleží  až 72. příčka světového žebříčku. Bernard Tomic nakonec padl 4:6, 3:6, 6:4 a 6:7. Tím však neudělal takovou ostudu jako svým slovním projevem v koncovce úvodní sady.  

„I will put my balls in your mouth,“ pronesl Australan v angličtině vulgární větu o jeho přirození v ústech jednoho z fanoušků. „Zaplatím ti za to, aby ses cítil lépe,“ dál pokřikoval. Halekání si všiml i rozhodčí na umpiru. Ten však situaci řešil s klidem. Nerozhodilo ho ani tenistovo pozoruhodné vysvětlení situace: „Říkal mi tam nějaké sračky…“ 

„Tohle máš řešit přes mě. Ne se o to pokoušet takhle sám,“ dával Cedric Mourier tenistovi pří výměně stran několik rad.   

Fanoušek ho údajně urážel. Co přesně tenistovi sdělil, před novináři Tomic říct nechtěl. Zůstalo pouze u strohého prohlášení: „Nebyly to pozitivní věci.“ Provokace se povšimli i ostatní fanoušci. Problémový divák byl v průběhu zápasu z ochozů odveden. 

Tomic se následně za svůj exces omluvil. „Provokoval a hecoval, abych to něco takového řekl. Ale samozřejmě je to moje chyba a omlouvám se.“ Celou situaci ze svého pohledu pak vylíčil i novinářům: „Jen jsem se otočil. Byl to pořád ten stejný hlas. Říkal mi zlé věci. Nevěděl jsem, kdo to je, soustředil jsem na kurt.“