Je to úžasný pocit, řekla po výhře Allertová

- Jan Havlovic

Postarala se o velké překvapení druhého hracího dne US Open, posledního grandslamu letošní sezony. Denisa Allertová v úterním zápase prvního kola vyřadila ze hry 31. hráčku světového žebříčku, Anu Ivanovićovou a zajistila si postup do druhého kola.

Příliš se jí nevěřilo... Denisa Allertová toho od vypadnutí ve druhém kole Wimbledonu příliš neodehrála. Představila se na turnaji ITF v Praze, kde však nenaplnila očekávání a již v osmifinále skončila na raketě Slovenky Šrámkové. Před US Open zkusila štěstí na turnaji v New Havenu, ani zde se však rodačce z Prahy nedařilo dle představ, vypadla v prvním kole po hodině hry s Němkou Beckovou. Do posledního grandslamu sezony tak nevstupovala v ideální formě.

Ve svém úvodním představení ve Flushing Meadows se však prezentovala sympatickou hrou, v rozhodujících okamžicích zápasu udržela chladnou hlavu, což předvedla hlavně v závěru první sady, kdy dokázala svou soupeřku hned dvakrát brejknout. Druhý set už byl jednoznačnou záležitostí aktuálně 89. hráčky světového žebříčku, která svou výhrou překvapila tenisový svět. „Je to úžasná pocit," uvedla Allertová po zápase v rozhovoru pro oficiální stránky US Open. 

„Jsem velmi šťastná. Byl to hodně těžký zápas, Ana je výborná hráčka. Soustředila jsem se na každý míček a zkusila jsem předvést svůj nejlepší tenis," řekla s úsměvem na tváři rodačka z Prahy. Česká tenistka tak napodobila své loňské vystoupení na posledním grandslamu sezony, neboť v prvním kole rovněž vyřadila nasazenou hráčku - Carlu Suarezovou Navarrovou. Ve druhém kole však vypadla po třísetové bitvě s Italkou Vinciovou. Letos by však své kariérní maximum na US Open mohla překonat, neboť ve druhém kole narazí na lepší z dvojice Knappová (ITA)/Larssonová (SWE).