Lenoch Tomic chystá odvolání proti udělené pokutě. Ani můj nejlepší výkon nestačil, hájí se

- Jan Havlovic

Bernard Tomic se nehodlá smířit s udělenou pokutou od pořadatelů Wimbledonu a chystá odvolání. Šestadvacetiletý Australan prohrál v prvním kole s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou za pouhých 58 minut po setech 2:6, 1:6, 4:6 a pořadatelé označili jeho chování za neodpovídající profesionálním standardům. „O víkendu mi bylo trochu špatně,“ hájí se Tomic.

Odfláknout zápas ve slavném All England Clubu se hrubě nevyplácí. Bernard Tomic se držel na kurtu v rámci zápasu s Jo-Wilfriedem Tsongou pouhých 58 minut a prohrál 2:6, 1:6 a 4:6.

Na Australana se po zápase snesla vlna kritiky a ozvali se také pořadatelé, kteří označili jeho výkon za neodpovídající profesionálním standardům. Tomic dostal pokutu v maximální výši 45 000 liber (cca 1,3 milionu korun), což se rovná prémii za první kolo.

Šestadvacetiletý tenista nyní chystá odvolání, neboť měl prý zdravotní komplikace. „Letěl jsem z Turecka, kde jsem prohrál ve čtvrtfinále. Absolvoval jsem pár zápasů ve 40 stupních, tudíž jsem byl utahaný a o víkendu mi bylo trochu špatně,“ uvedl Tomic v rozhovoru pro australská média.

„Pak jsem hrál s jedním z pěti nejlepších tenistů na trávě a prohrál 2:6, 1:6, 4:6. Nebylo to třikrát 6:0,“ hájí se. „Ani můj nejlepší výkon tentokrát nestačil, ale na víc jsem prostě neměl. Chtěl jsem to jít zkusit, protože je to Wimbledon,“ uvádí tenista, který před dvěma lety obdržel rovněž v All England Clubu pokutu 15 000 liber za předstírání zranění.