Soupeřka ubyla! Obhájkyně Kerberová ztratila vedení a vypadla

- Radek Štohl

Ve Wimbledonu se nebude konat obhajoba ženské dvouhry. Vítězka loňského ročníku Angelique Kerberová se s turnajem rozloučila již ve druhém kole, ve čtvrtek odpoledne nestačila na Lauren Davisovou 6:2, 2:6, 1:6.

Kerberová zažila solidní přípravu na Wimbledon. Na Mallorce došla mezi poslední čtyři hráčky, v zápase o finále neudržela náskok jednoho setu proti Belindě Bencicové. O týden později se již dostala do boje o titul, v Eastbourne ale neměla příliš šancí proti Karolíně Plíškové, se kterou prohrála 1:6, 4:6.

Na třetím grandslamu sezóny měla úspěšný vstup. V utkání s Tatianou Mariaovou, semifinalistkou letošního Nottinghamu, neztratila sadu a vyhrála 6:4, 6:3. Druhé kolo se však Kerberové stalo osudným.

Ačkoliv Němka zahájila čtvrteční zápas rozpačitě a po dvou ztracených servisech prohrávala 1:2, pěti získanými gemy v řadě ovládla první set. Druhé dějství bylo zpočátku jako přes kopírák. Kerberová opět musela stahovat ztrátu 1:2, což se jí ale nepovedlo. A to i přes skutečnost, že v šesté hře měla tři brejkboly. Naopak, za stavu 2:4 si potřetí v sadě přišla o servis, brzy poté tak druhou sadu.

Až třetí set začal rozvážně, rychle ale bral na obrátkách. Kerberová za stavu 1:0 nevyužila brejkbol, což bylo to jediné, na co se ve zbytku duelu pořádně vzmohla. Neudržela si následující tři servisy, nepomohly jí ani dva odvrácené mečboly v poslední hře.

Grandslam

Wimbledon (GBR, 38 000 000 GBP, tráva)
2. kolo dvouhry žen
Laura Davisová (USA, 95.) – Angelique Kerberová (GER, 5.) 2:6, 6:2, 6:1