Expres Plíšková jede plnou parou. Nyní však narazí na ošidnou soupeřku

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Sedm výher v řadě, navíc bez ztráty setu. Karolína Plíšková útočí na kvalitní výsledek z Wimbledonu. Po hladké výhře nad olympijskou vítězkou Monicou Puigovou je ve třetím kole, kde narazí na neoblíbenou soupeřku Su-wej Sie.

Druhým kolem Wimbledonu proti Monice Puigové prosvištěla Karolína Plíšková stejným stylem jako turnajem v Eastbourne, kde bez zaváhání získala titul. Bilance 23 vítězných úderů a 6 nevynucených chyb mluví za vše.

„Až do stavu 6:0 a 5:2 to ode mě byla bezchybná hra. Ne že bych pak výrazně kazila, spíš ona něco trefila,“ komentovala vítězství 6:0 a 6:4 Plíšková.

Její postup do třetího kola v All England Clubu znamená jediné – narazí na Su-wej Sie, jež se řadí mezi nejvíce nepříjemné soupeřky na okruhu.

„Je ošidná. Její hra je jiná, neopakovatelná. Hraje údery, které nemá nikdo rád. Možná i proto je tak dobrá,“ uvědomuje se Plíšková, jež s Tchajwankou odehrála dva vyrovnané duely, oba na tvrdém povrchu.

Loni v Miami vyhrála v tiebreaku třetího setu, letos v Dubaji naopak padla 5:7 v rozhodující sadě.

„Byly to divné zápasy. Na trávě možná bude víc využívat čop a podobné údery, protože můžou být efektivní,“ očekává Plíšková.

Hra Sie na travnatém povrchu může být skutečně účinná, třeba na loňském Wimbledonu zaskočila Simonu Halepovou.

Nyní si Tchajwanka, která nastupuje ve čtyřhře pravidelně po boku Barbory Strýcové, chce na londýnské trávě připsat další cenný skalp.

„Musím se soustředit na sebe. Když budu hrát rychle a dobře podávat, nebude mít tolik šancí. Když jí naopak dám čas, bude nebezpečná,“ nastiňuje plán česká tenistka.

Sie přitom není zajímavá jen svou hrou, ale i zvyky. Na zápasy údajně nastupuje pouze s jednou vypletenou raketou.

„Asi jí to pomáhá. Otázkou je, kde by byla, kdyby měla rakety třeba tři. Já bych na kurt s jednou raketou určitě nešla. Potřebuju jich minimálně čtyři nebo pět,“ zakončila Plíšková, jež v pátek zabojuje o svou teprve druhou účast mezi nejlepší šestnáctkou ve Wimbledonu.