Kdo je Kvitová? Kovotepec? Herec si přivodil mimořádnou ostudu

- Radek Štohl

Nepoznat Petru Kvitovou? To by snad byl hřích. I taková hříčka osudu se před pěti lety přihodila českému herci Miroslavu Hanušovi. Čtyři měsíce po druhém titulu Kvitové z Wimbledonu se oba zmínění protagonisté potkali v šatně pořadu Všechnoparty, přičemž Hanuš neměl ponětí, s kým má tu čest. S odstupem času vše odvyprávěl s humorem v dalším pozvání od Karla Šípa.

„Vůbec neholduji sportu,“ začal Miroslav Hanuš na konci roku 2017 své vyprávění. To prokázal také během dalších minut. „Neznám žádné sportovce. A v tom pořadu vystupovala Petra Kvitová. Dneska už vím, že je to tenistka,“ pokračoval šestapadesátiletý herec pro pobavené publikum.

„Byli jsme izolováni v šatně. Tam jsem uvízl se slečnou Kvitovou a absolutně jsem nevěděl, kdo to je," přibližoval Hanuš svůj zážitek s hráčkou, která v roce 2014 vyhrála svůj druhý Wimbledon v kariéře.

Hanuš se chtěl projevit jako gentleman, příliš však nepochodil. „Představili jsme se a teď jsme nevěděli nic. Ona mě v životě neviděla. Tak nějak jsem to jméno slyšel, ale jak říká moje babička, nedalo mi nic. A říkal jsem si: „S čím tady ta holka může být?" neměl žádné tušení.

Zkusil se tak vydat směrem, který evidentně nebyl vůbec správný. Hodlal se tzv. chytnout na „talíři", tedy nejznámější tenisové trofeji na světě.

Zahájil tak konverzaci. „Koukám, že máte s sebou nějaké nádobí. Kdybych věděl, tak bych si také něco vzal." Tento pokus se však Hanušovi míjel účinkem. „Vůbec se to nechytlo. Absolutně se neusmála. Spíš tak jako zkameněla."

Herec se ovšem nehodlal vzdát. „Došel jsem k názoru, že někdy sem chodí neznámé osobnosti jako ona, které mají nějaké zvláštní zaměstnání. A to je ta disproporce, proč je sem pozvaná. Začal jsem sondovat ten talíř."

Ptal jsem se: „To je vaše? To jste sama vytvořila?" Hanuš své otázky okamžitě vysvětlil. „Pohnutím mysli jsem došel k závěru, že krásná blondýna je kovotepec. Že to je právě ta zajímavost, že je to jediná blonďatá kovotepkyně v republice. Kdybyste to viděli, je to zrádná věc. Na talíři jsou nějaké nahaté ženské nebo co," pravil pobaveně.

Trapnou chvíli ukončil samotný moderátor Karel Šíp, který si Petru Kvitovou zavolal k sobě do studia. Hanuš však ani tehdy nezjistil, o koho se jedná. „Dorazil jste mě vy. Pan Karel prohlásil: „Vítám tady Petru Kvitovou, kterou samozřejmě nemusím nikomu představovat," ukončil zábavnou historku.