Asi začnu brečet, zašeptala Ósakaová a požádala o ukončení tiskovky

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová prožila ve Wimbledonu velké zklamání. Šampionce US Open a Australian Open se přestalo dařit a poté, co vypadla ve třetím kole Roland Garros, přišel šok v All England Clubu, kde ve dvou setech prohrála s Julií Putincevovou. Podruhé během dvou týdnů... Kvůli smutku a zklamání dokonce předčasně ukončila tiskovou konferenci.

Byla to smutná tisková konference, kterou Naomi Ósakaová zvládala čtyři minuty. Po porážce 6:7, 2:6 s Kazaškou Putincevovou byla přešlá, bez energie, mluvila tiše a její tradiční úsměv zmizel v nenávratnu.

Zklamání z porážky se podepsalo i na její psychice a nebylo divu, že v jednu chvíli to už nevydržela a otočila se směrem k moderátorce se žádostí o předčasné ukončení tiskovky. „Mohu odejít? Cítím, že budu brečet,“ zašeptala Japonka.

Jejímu přání bylo vyhověno. Na japonskou hvězdu toho zkrátka už bylo moc. Dalo by se říct, že Wimbledon byl vrcholem (či snad dnem?) jejího dlouhodobého výsledkového trápení. Od titulu v Melbourne se dostala nejdál do semifinále ve Stuttgartu. Na nadějné výkony z Madridu navázat nedokázala, měla i zdravotní problémy a vše postupně vygradovalo až v nečekaný konec v prvním kole londýnského grandslamu.

Na náladě jí nepřidala ani otázka, jestli nepociťuje pokles formy od chvíle, co se rozešla s trenérem Saschou Bajinem (v únoru po titulu na Australian Open), strůjcem úspěchů japonské tenistky. Odpověděla jednoduše: „Nemyslím, že by to s tím mělo něco společného.“