Paráda Bouzkové! Štastná poražená z kvalifikace slaví první grandslamovou výhru

- Jan Vojkůvka

Podruhé v řadě měla Marie Bouzková šťastnou ruku a vylosovala se jako šťastná poražená z kvalifikace. Ještě větší štěstí měla v tom, že se skutečně do hlavního turnaje dostala. Co však už štěstí nebylo, to byl její výkon proti Moně Barthelové. V utkání úvodního kola předvedla parádní jízdu, kterou zakončila výhrou 6:3, 6:3 a premiérovým postupem do druhého kola na grandslamu.

Bouzková, jež se na Wimbledonu může katapultovat i do první stovky světa, doposud v hlavních soutěžích grandslamů vypadla dvakrát v prvním kole. Ve slavném All England Clubu ovšem tuto smůlu prolomila a mohla si užít radostné pocity po vítězství v tenisovém svatostánku.

V prvním setu dokonce německé hráčce nenabídla ani jeden brejkbol. O své výhře tak rozhodla v pátém gemu, kdy přes shodu prorazila Barthelové servis. Ovládnutí úvodního dějství pak potvrdila ještě v deváté hře, kdy si připsala na konto druhý brejk.

Druhá sada se na začátku vyvíjela zcela opačně. Barthelová se dostala do vedení a Bouzková velmi rychle prohrávala 1:3. Další komplikace však už nepřipustila.

Němku začala znovu přehrávat a šňůrou pěti gemů v řadě dovedla duel do vítězného konce.

Ve druhém kole se Bouzková potká s 31. nasazenou Marií Sakkariovou z Řecka.