Třetí finále nebude. Strýcová padla se světovou dvojkou, která je výhru od trůnu

- Jan Vojkůvka

Vydařený turnaj má za sebou Barbora Strýcová, která sice v sobotu svůj výsledek už nevylepšila, ale s účastí v Birminghamu může být spokojená. Snahu postoupit do třetího finále na tomto turnaji jí překazila světová dvojka Ashleigh Bartyová, jež po vítězství 6:4, 6:4 útočí na post královny ženského tenisu.

Strýcová šla do souboje s Bartyovou s vědomím, že proti rozjeté soupeřce nemá, co ztratit. A rozhodně nezklamala. Zastavit šampionku z Roland Garros, která do utkání šla se šňůrou deseti výher v řadě, se jí ovšem nepovedlo.

V prvním setu rozhodl brejk z páté hry, k němuž se Bartyová na returnu propracovala. Strýcová sice měla příležitost hned v dalším gemu získat ztracené podání zpět, ale dva brejkboly nevyužila.

Ve druhém setu to byla právě česká hráčka, jež se mohla ujmout vedení. I tentokrát však byly dva brejkboly na Bartyovou málo. Australanka ve druhé hře hrozbu odvrátila a další šanci své soupeřce už nedala. Sama naopak v devátém gemu vybojovala druhý brejk v utkání a duel následně doservírovala.

Třiadvacetiletá Bartyová, jež vybojovala 11. výhru v řadě, si ve finále zahraje nejen o titul, ale také o posun do čela ženského žebříčku, na němž může vystřídat Japonku Naomi Ósakaovou.